En Sıcak Konular

Avcı: Dinleme yaygarası çete taktiği

18 Kasım 2009 10:42 tsi
HSYK, Yargıtay ve Danıştay’ın ‘Yargı dinleniyor’ yaygarasını ısrarla sürdürmesinin arka planı eski Savcı Gültekin Avcı açıkladı. Planın Ergenekon tarafından devreye sokulduğunu savunan Avcı'ya göre plan kısmen tuttu.

Avcı, planı ise şu iki madde ile gözler önüne serdi:

MADDE 1- ETÖ  ve cuntacılara hareket sahası meydana getirmek: Teknik dinleme mevzuatını polemiklerle yıpratarak yeni düzenlemeler yaptırmak istiyorlar. Bunda kısmen başarılı olmak üzereler. Bundaki amaç ETÖ ve benzeri oluşumlara rahat hareket sahası oluşturmaktır.

MADDE 2- ETÖ  Savcılarını Tasfiye etmek: Aralık ayında yapılacak HSYK toplantısı öncesinde ETÖ savcılarını görevden almak için zemin hazırlıyorlar. Bunun için teknik dinlemeler ile savcıları yıpratmak ve kamuoyu oluşturmak istiyorlar.

Avcı, dinleme yaygarayı koparanlara soru yöneltti:

1- Bu dinlemeler hâkim kararıyla yapılıyor. Peki 28 Şubat’tan bu yana karargahlarda denetimsiz yapılan dinlemeler ne olacak?

2- Bu dinlemeleri illegal örgüt BÇG yaparken neden sessizdiniz?

3- Karargâhlarda yapılan dinlemeler ile ülke nüfusunun yarısı fişlenmedi mi?

4- İtalyan Savcıları Temiz Eller Operasyonunda 5 bin kişiyi dinlemedi mi? Bunlar içersinde yargı mensupları yok muydu? Birçoğu da tutuklanmadı mı? 

ETÖ’CÜLERE RAHAT HAREKET SAHASI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR”

“Ergenekon’un devreye soktuğu yeni bir plan ile karşı karşıyayız” diyen Avcı, “Teknik dinleme mevzuatını polemiklerle yıpratarak yeni düzenlemeler yaptırmak istiyorlar. Maalesef bu plan tutuyor. Şu an hükümet mevzuata el attı. Ancak bu yaygarayı kopartanların amacı, yeni yapılacak düzenlemeler ile ETÖ ve benzeri oluşumlara rahat hareket sahası oluşturmaktır. Hâkim kararı olmasına rağmen, operasyonu dizginlemek ve ilerlemesini engellemektir. Bu oyun karşısında herkes dikkatli olmalı ve direnmeli. İtalya’daki “Temiz Eller” operasyonunun Savcısı Antonio Di Pietro, telefon dinlemeyi delil olmaktan çıkarmanın “suçluların altına Ferrari çekmek” anlamına geleceğini söylemişti. Şimdi tam da bu yapılmak isteniyor. “Ferrari, Murat 124 ile takip edilebilir mi?” diye sordu.

“HEDEFTE ETÖ SAVCILARI VAR”

“ETÖ savcılarını görevden almak için pusudalar” uyarısında bulunan Avcı, “HSYK, görevden alınmaları için seferber olmuş durumda. Aralık ayında yapılacak HSYK toplantısı öncesinde ETÖ savcılarını görevden almak için zemin hazırlıyorlar. Söz konusu savcıların kamuoyunda itibarını sarsmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu dinlenme süreci de onları yıpratmak için ortaya konuldu. Oysa İtalya, İspanya ve Belçika’da bu böyle oldu. İtalya’da “Temiz Eller” operasyonunda 5 bin kişi dinlendi. Biz bu oranın 1/5’inde bile değiliz. Üstelik dinlemeler sonucunda çok sayıda yargı mensubu da tutuklandı” dedi.

AVCI’DAN BÇG HATIRLATMASI

“Bu dinlemeler hâkim kararıyla denetlenebilen teknik takiplerdir” hatırlatmasında bulunan Avcı, “Ama askerî istihbaratın dinlemeleri var. Denetime kapalı. Bunu kimse denetlemiyor ve kontrol edemiyor. Asıl merak edilmesi gereken bu değil mi? Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri, yıllardır bu ülkede dinleme yoluyla fişleme yapıyor. BÇG’yi unutmuş değiliz. Nerede çöreklenmişti? Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda... Peki nerede teknik takibini gerçekleştiriyordu? Komutanlık karargâhında... Bu dinlemeleri illegal örgüt BÇG yaparken; neden sessizlerdi? Denetimsiz bir şekilde ülkenin neredeyse hepsini fişlediler. Ama kimse çıkıp dinleniyoruz diye haykırmadı. Aynı oluşumun metotları, karargâhlarda hâlâ uygulamada. İşte ortaya çıkan andınçlar bunun son göstergesi. Demek ki asıl korkulması gereken denetimli teknik takipler değil, denetimsiz olanlardır. İllegal eller tarafından yürütülenlerdir. Siviller hesap verebiliyor. Haklarında davalar açılabiliyor. Ancak karargâhlarda yapılan çalışmalar, hep yanlarına kâr kalıyor. Dışarıya kapalı bir kutu dururken, bunlarla uğraşmak akıl tutulmasıdır. Karargâhlarda yapılan dinlemeleri Cumhurbaşkanı bile bilmiyor. Bu nasıl demokrasi. Bu çalışmalar üstelik sürüyor ve devam edecek. Bunlar Genelkurmay’ın vazgeçemediği rutin istihbarat çalışmalarıdır. Deşifre oldu diye vazgeçmeyeceklerdir” dedi.

Vakit

 



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,231 µs