En Sıcak Konular

Bakan Atalay: Demokratik açılımda muhalefet zor durumda

18 Kasım 2009 10:02 tsi
'Birinci Küresel Karayolu Güvenliği Konferansı'na katılmak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılımın mutlaka başarıya ulaşacağını ve muhalefetin bu süreçte zor durumda kaldığını söyledi.

Moskova Vnukova havalimanında demokratik açılımın içeriğinin açılanmasının ardından yaşanan gelişmelerle ilgili basının sorularını yanıtlayan Bakan, "Aslında demokratik açılımın içeriği başından beri belli idi. İki hedefi var. Terörü sonlandırmak ve demokratik standartlarımızı biraz daha yükseltmek. Tabii ki ayrıntılı konular var. Ancak bu bir atmosfer meselesi. Demokratik açılımın hedefi bu iklimi oluşturmak." dedi.

"Açılımda yer alan maddeler her şey değil. 2002 yılından bu yana yapılanları meclisteki konuşmamda da ifade ettim. Çok şey yapılmış. Bundan sonra da devam edecek." ifadelerini kullanan Bakan, muhalefetin grup toplantısını izlediğini, zor durumda olduklarını söyledi.

DEMOKRATİK AÇILIM MUTLAKA BAŞARIYA ULAŞACAK

Muhalefetle her zaman görüşmeye açık olduklarını kaydeden Bakan şu şekilde konuştu: "Demokratik açılım mutlaka başarıya ulaşacak. Her zaman muhalefetle de görüşmeye açık bir platform var. Biz, her zaman şunu dedik. Geniş katılımlı olsun istedik. O irademiz ve kararlılığımız hala devam ediyor. Bütün kesimlerin desteğini alarak neden olmasın"

MUHALEFET İNAT

Ana muhalefetin demokratik açılım sürecinde inat içine girdiğini ifade eden İçişleri Bakanı Atalay, "Ana muhalefet inat. Keşke inat içine girmese idi. Biz memnun olurduk. Ortak yapalım dedik. Bu sadece bizim olmasın, birlikte olsun istedik. Ama olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Bakan Atalay, hakimlerin dinlenmesi ile ilgili soruya verdiği yanıtta da, "Bu konu ile Adalet Bakanlığı ilgileniyor. Ben bu konuya girmiyorum. Ben çok iyi bilmediğim konulara girmem." dedi.

cihan



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,007 µs