En Sıcak Konular

'Ana’nın esrar çetesi'

0 0 0000 00:00 tsi
İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde ilköğretim Okulu ve lise çevrelerinde meşe olarak adlandırılan birer içimlik esrar maddelerini satan uyuşturucu şebekesi, polisin bir ay süren kameralı takibinin ardından düzenlenen ‘Arkak Sokaklar’ operasyonuyla

      Karşıyaka ilçesindeki ilköğretim okulu ve lise çevrelerinde uyuşturucu satıldığı ihbarını alan Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Şuçlar Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Satıcı görünümünde okullar çevresinde önlemler alan polis ekipleri, sürdürdükleri takibin ardından şebeke üyelirinin kimliklerini belirledi.
     
     KAMERALI TAKİP
      Şebeke üyelerinin Şemikler Mahallesi'ndeki evlerinin sokaklarına yerleştirilen kemaralarla, çalışma yöntemleri belirlenmiş oldu. Liderliğini ‘Ana’ lakaplı 58 yaşındaki G.E.'nin yaptığı şebeke elemanlarının kullandıkları 10 evin önünde de uyuşturucu sattıkları tespit edildi. Kamera kayıtlarına göre uyuşturucu tacirleri, araçlarla, yaya olarak ya da bisikletlerle sokağa gelen kişilere meşe olarak adlandırılan birer içimlik esrar maddelerini sattıkları ortaya çıkartıldı.
     
     ARKA SOKAKLAR OPERASYONU
      Kameralı takibin ardından uyuşturucu tacirlerine yönelik, düzenlenen operasyona da Kanal D'nin sevilen dizisi Arkak Sokaklar dizisinden ismi verildi. İki gün önce düzenlenen operasyonda G.E. ile G.E. (31), Z.E. (40), İ.E. (48), M.Y. (19), C.S (28), Y.Ö. (17) adlı kadınlarla, A.E. (19), F.E. (39), M.E. (26), T.E. (27), E.Y. (19), E.T. (28) yakalandı.
      Zanlıların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, çocuklarının ders kitaplarından kopartılmış kağıt parçalarına sarılmış halde meşe olarak adlandırılan 2 kilogram esrar ve ruhsatsız 3 av tüfeği ele geçirildi.
     
     ZANLILAR ADLİYEDE
      Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şebeke elemanlarından Y.Ö.'nün yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edildiği ve dün sevk edildiği adliyede tutuklandığı bildirildi.
      Narkotik Büro Amirliği'nde sorguları devam eden 12 zanlı ise bugün adliyeye sevk edildi.
milliyet



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,309 µs