En Sıcak Konular

İlköğretim öğrencilerine bile yapılmış!

18 Kasım 2009 08:41 tsi
İhbar mektubunda, Grup Destek Komutanlığı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri lehine kamuoyu oluşturmak için Elazığ'da bulunan İstiklal İlköğretim Okulu'na “bilgi ve ürün desteği” verdiği ortaya çıktı.

İsimsiz subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği CD'den çıkan belgelerde Genelkurmay'ın TSK lehine kamuoyu oluşturmak için yürüttüğü faaliyetlerini, ilköğretim okullarına kadar yaydığı görüldü. CD'deki Herekat Başkanlığı'na bağlı Grup Destek Komutanlığı'nın yapısı ve amaçlarının anlatıldığı sunum belgesinde, kamuoyu oluşturmak için desteklenen faaliyetlerin ayrıntılarına da yer verildi.

Sunumun 'Toplumsal gelişime destek faaliyetleri ve anma törenleri 2008' başlıklı 3 sayfalık bölümünde, Diyarbakır, Mardin, Bingöl, Elazığ, Şırnak gibi illerdeki tören ve anmaların bölgedeki askeri birimler tarafından desteklendiği belirtiliyor. Faaliyetlerin nasıl desteklendiği ise 'açıklama' bölümünde 'ürün desteği verilmiştir', 'bilgi ve ürün desteği verilmiştir' şeklinde ifade ediliyor. Elazığ İstiklal İlköğretim Okulu'nda yapılan '12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul günü etkinlikleri' ise desteklenen faaliyetler arasında dikkat çekiyor.

Barış=Tehdit

Psikolojik Harekat Daire Başkanlığı'nın (Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Grup Komutanlığı) sunumlarında barış, eşitlik, demokrasi, insan hakları ve adalet, 'tehdit' unsurları arasında sayıldı. 'Yeni değişiklik ile 10 DAKİKA KISA BRF. gnkur.bşk. 03 eyl.pdf' isimli dosyanın 23. sayfasında geçen sunumda 'Psikolojik harekat tehditleri' başlığı altında tehdit unsurları, “Adalet, demokrasi, eşitlik, insan hakları ve barış” olarak sıralandı.

yenişafak



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,063 µs