En Sıcak Konular

Onur Öymen için kader günü

18 Kasım 2009 08:33 tsi
Meclis Genel Kurulu'nda verdiği Dersim katliamı örneği ile Alevi vatandaşların büyük tepkisini çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in kaderi bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu’nda belli olacak.

Dersim katliamı örneği ile başta Aleviler olmak üzere tepki çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in kaderi bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) belli olacak. Öymen’in tavrı parti yönetiminde de çatlak yaratırken, son sözü Genel Başkan Deniz Baykal söyleyecek.

CHP MYK, Genel Başkan Baykal’ın başkanlığında Genel Merkez’de bugün öğleden sonra basına kapalı olarak toplanacak. MYK’nın en önemli gündem maddesi ise Meclis’te yaptığı konuşmada verdiği Dersim katliamı örneği ile tepki çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen’in durumu olacak. Parti yönetiminden ayrılması istenen Öymen ile ilgili olarak, MYK’daki Güneydoğu ve Alevi kökenli üyeler de benzer talebi dile getirecek.

SAV DA ELEŞTİRİYOR
Öymen’in istifa etmesi talebini parti yönetiminde dile getirenlerin arasında Genel Sekreter Önder Sav başı çekiyor. Sav’ın yanı sıra Diyarbakır eski milletvekili olan Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer de Öymen’i istifaya davet edecek. Ağrı’lıMYK üyesi Savcı Sayan da bölgeden gelen tepkileri Genel Başkan’a ve MYK üyelerine aktaracak. Öymen’i istifaya davet edecek olan bir başka kişi ise MYK’nın en genç üyeleri arasında yer alan ve Tunceli’nin Pülümür ilçesi doğumlu Alevi kökenli olan Ali Kılıç olacak. Alevi olan Genel Başkan yardımcısı Yılmaz Ateş de Öymen’in istifasını isteyenler arasında bulunuyor.

İSTİFA ET DEMEYECEK AMA…
CHP Genel Başkanı Baykal ise bu konuda tartışmalara girmek istemiyor. Öymen’in sözlerinin yanlış anlaşıldığını düşünen CHP lideri, konunun daha fazla istismar edilmesinin önüne geçmesi için Öymen’e direk olarak “İstifa et” demeyecek. Ancak, parti yönetiminden ayrılması talebinin dile getirilmesine sessiz kalarak onay verecek.

Öymen 10 Kasım günü TBMM’de yaptığı konuşmada, demokratik açılım sürecinde açılımın gerekçesi olarak “Analar ağlamasın’’ denildiğini belirterek, “ Çanakkale Savaşı’nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp bu savaşı bitirelim demedi. Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Çünkü sizin terörle mücadele cesaretiniz yok” demişti.

gazeteport



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs