En Sıcak Konular

Ergenekon'da Dönmez kararı

17 Kasım 2009 23:00 tsi
Zir Vadisi'nde çekilen görüntülerin bir suretinin Dönmez'e verilecek.

İkinci ''Ergenekon'' davasının bir sonraki duruşması 19 Kasım Perşembe günü yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan kararları açıkladı.

Buna göre mahkeme heyeti, ''deşifre olduğu için ailece tehdit edildiğini'' belirten tutuklu sanık emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un ailesi için koruma tedbirlerinin uygulanması amacıyla Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak, gereğinin yapılmasının istenmesine karar verdi.

Tutuklu sanık Adil Serdar Saçan'ın avukatı Celal Ülgen'in talebi doğrultusunda, müvekkiline ait cep telefonları ile Adnan Bulut'a ait telefon görüşme dökümlerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından istenmesini hükme bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez'in talebi doğrultusunda da 12 Ocak 2009'da Ankara Zir Vadisi'nde bulunan silah ve mühimmatlarla ilgili olay yerinde çekilen görüntü kayıtlarının bir suretinin Dönmez'e verilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, ses kayıtları bulunan sanıklara ait kayıtların ayrı ayrı DVD ortamına aktarılmasına ve talepte bulunan sanıklara savunmalarında kullanmaları için verilmesine hükmederken, ancak özel hayatın gizliliğini içeren görüşmeler olabileceği, yine dosyada sanık konumunda olmayan kişilerle yapılan görüşmeler de bulunabileceğinden, iddianameye konu olan görüşmeler ile sanığın savunmasına dayanak yapılacak görüşmeler dışındaki kayıtlar hakkında yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Bu konuda gereğinin yapılması için ilgili mercilere yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, ayrıca bu konuda kendilerine DVD verilecek sanıklara da cezai ve hukuki sorumluluklarını hatırlattı.

Yargılamanın ileriki aşamalarına geçilebilmesi için bundan böyle sanık ve müdafilere ait talep ve beyanların haftanın son oturumunda değerlendirilmesine karar veren mahkeme heyeti, bugünkü oturumla ilgili olarak sanıkların tutukluluk durumlarının da haftanın son oturumunda değerlendirilmesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 19 Kasım Perşembe günü saat 09.30'da yapılmasını kararlaştırdı.



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,536 µs