En Sıcak Konular

Pepe: Acaristanbul'da yargı kararının ötesi yok

0 0 0000 00:00 tsi
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Danıştay 6. Dairesinin Acaristanbul ile ilgili verdiği kararı değerlendirirken, “Bu kesinleşmiş bir yargı kararıdır. Bu karar, herkesi, her kademedeki kişiyi bağlar. Yargı kararı, nihai karar olduğu için bundan ötes

Pepe, Aykosan Sanayi Sitesi'nde düzenlenen “Olası Marmara Depremi'nin Sanayimize Etkileri ve Çevre Sorunu” konulu panelden önce basın mensuplarının Danıştay 6. Dairesinin, Beykoz Belediyesinin Acaristanbul'a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onaması hakkındaki sorularını yanıtladı.

Bakan Pepe, Danıştay 6. Dairesinin İstanbul'daki Acaristanbul projesiyle alakalı olarak son noktayı koyduğunu söyledi. İstanbul İdare Mahkemesi'nin konuya ilişkin olarak daha önceki ruhsat iptaliyle ilgili verdiği kararın Danıştaya gittiğini hatırlatan Pepe, bu sırada Beykoz Belediyesi encümeninin toplandığını ve bu toplantıda Danıştay kararının beklenmesine karar verildiğini söyledi.

Pepe, Danıştay 6. Dairesinin kararının Acaristanbul'la ilgili olarak son derece önemli bir karar olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Bu karar verilmiştir. Artık bundan sonra top, Beykoz Belediyesi encümeni ve belediye başkanındadır. İmar Kanunu'ndan doğan görevlerini, yetkilerini, sorumluluklarını kullanacaklarını düşünüyorum. Çünkü, bu kesinleşmiş bir yargı kararıdır. Bu karar, herkesi, her kademedeki kişiyi bağlar. Yargı kararı, nihai karar olduğu için bundan ötesi yoktur”

ACARKENT

Bakan Pepe, Danıştayın Acarkent'le ilgili de bir kararı olduğu hatırlatılarak, bu kararı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de şöyle dedi:

“Danıştay kararını henüz yazılı olarak görmedim. Bu konuda özet bilgim var. Kararı görmeden Acarkent'le alakalı birşey söyleyemem ama şunu söylemekte fayda görüyorum. Bizim Acarkent'le alakalı Bakanlık olarak açtığımız dava vardı. 'Danıştayın verdiği bu karar, Acarkent'le alakalı açmış olduğumuz davanın da ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor.”

 
hürriyet



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,722 µs