En Sıcak Konular

Bu adamın Türkiye'de ne işi var

17 Kasım 2009 17:00 tsi
Türkiye'yi ziyaret etmeye hazırlanan Hollandalı ırkçı lider Geert Wilders, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi.

Volkskrant Gazetesi'ne yazdığı bir makalede, 'neden Türkiye'ye gitmeye karar verdiği' yönündeki soruya cevap veren Wilders, 'Türkiye'nin değerli bir NATO üyesi olduğunu', bu yüzden Hollanda'nın bu ülkeyle politik, askeri ve ekonomik iyi ilişkiler geliştirmesi gerektiğine işaret ederek "Ama Türkiye AB'ye üye olamaz" dedi.

Müslümanlarda büyük bir tepkiye yol açan Fitne adlı filminin yayınlanmasından sonra ilk kez bir Müslüman ülkeyi ziyaret edeceğini hatırlatan Wilders, bu kararı alırken oldukça zorlandığı mesajını verdi.

Önümüzdeki ocak ayında Hollanda Meclisi Avrupa Birliği İlişkileri Komisyonu üyeleriyle birlikte Türkiye'ye gitme kararını açıklayan Geert Wilders, son günlerde "Bay Wilders lütfen Türkiye'ye gitmeyin. Sizi orada öldürürler, ya da Ürdün'e (Fitne filminden sonra Wilders hakkında yakalama kararı çıkartmıştı) teslim ederler" yönünde çok sayıda e-mail aldığını belirtti. Türkiye'de gerekli güvenlik önemlerinin alınacağını inandığını söyleyen Wilders, Hollanda Dışişleri Bakanı'nın da Türkiye'den Ürdün'e teslim edilmeyeceğine dair garanti talebinde bulunacağını kaydetti.

"Ben herkese ilk önce şunu söylüyorum. Türkiye değerli bir NATO üyesi. Partim, Hollanda'nın politik, askeri ve ekonomik alanda bu ülkeyle iyi ilişkiler geliştirmesinden yana. Bu her iki tarafın da yararına. Ama iyi bir komşu aile üyesi demek değildir." diyerek Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduğunu bir kez daha dile getiren Wilders, neden karşı olduğunu ise on madde halinde sıraladı.

Türkiye ile iyi ilişkilerin sürmesi için yatırım yapılabileceğini ileri süren, ancak "Türk Truva atını hiçbir zaman içeri almamalıyız." diyerek AB üyeliğine kesin karşı çıkan Wilders'ın, on madde halinde sıraladığı tezleri özetle şöyle:

"AVRUPA'DA YETERİ KADAR İSLAM VAR"

Türkiye'de İslamî kültürün baskın olduğuna dikkat çeken Wilders'e göre Hollanda ve Avrupa'da yeteri kadar İslam var. Türkiye'nin üyeliğinin kontrol edilemez kitlesel göçe yol açacağını öne süren Wilders, "Geri kalmış İslam kültürünün daha çok gelmesi istenmeyen bir durum. Avrupa kültürümüzün temelinde Hıristiyan, Yahudi ve Hümanizm var. İslami kültür yok." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin sınırlarını İran ve Suriye'ye kadar uzanmasının birlik için risk oluşturacağını öne süren Geert Wilders, "Türkiye topraklarının yüzde 95'lik kesimi Avrupa'nın dışında. Bu coğrafi bir gerçek. Eğer Türkiye'yi alırsak yarın Fas, Tunus'ta üye olmak ister." görüşünü savundu.

Cihan



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,246 µs