Habur'daki gerçek ortaya çıktı! | " /> Habur'daki gerçek ortaya çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Habur'daki gerçek ortaya çıktı!

17 Kasım 2009 16:41 tsi
Habur'daki gerçek ortaya çıktı! Habur'dan girdiler, ellerini kollarını sallayarak serbest kaldılar. CHP'li vekil daha sonra büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

Kuzey Irak’taki Kandil Kampı’ndan Türkiye’ye gelen PKK’lılardan biri hakkında ‘’Yakalama kararı’’ olduğu halde, serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

CHP Konya milletvekili Atilla Kart, dağdan inenler arasında bulunan Vilayet Yakut adlı 29 yaşındaki kadın hakkında, arama ve yakalama kararı bulunduğunu, buna rağmen serbest bırakılmasının ‘’Hukuk skandalı olduğunu’’ bildirdi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ AFFEDİLDİ

Kart, yaptığı açıklamada, Vilayet Yakut hakkında arama, yakalama gibi kısıtlama bulunduğunu, ancak İçişleri Bakanlığı’nın bu kayıtları görmezden geldiğine dair ciddi bilgi sahibi olduğunu açıkladı. Kart, TCK’nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221’nci maddesinden de faydalanmak istemeyen Yakut hakkında şunları söyledi:

“Etkin pişmanlık için; örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını beyan etmesi gerekmektedir. Mahkeme, gönüllülük unsurunu değerlendirmedi. Kişi hakkında yakalama kararı bulunduğuna ilişkin kayıtların da görmezden gelinmesi, hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu yöndeki bir uygulama fiili anlamda, örgüt üyeliği ya da suç ilişkisinin affedilmesi anlamına gelecektir’’

HUKUK ORTADAN KALKIYOR

Kart, “Devlet böylesine bir gayri resmi ilişki içine girmiştir ki bu konuda kendi resmi kayıtlarını bile görmezden gelip, süreci işletiyor. Hukuk sitemini askıya alan bir anlayıştır” diye konuştu. Kart bu konuda TBMM’ye bir önerge de vererek İçişleri Bakanına ‘’Hakkında yakalama kararı bulunan bu kişinin kayıtları adli makamlardan gizlenmiş midir?’’ diye sordu.

BABASI 'GELMESİNİ İSTEMİYORDUM' DEDİ

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan PKK’lılar arasında olan 1980 Diyarbakır doğumlu olan Yakut, 19 yaşında dağa çıktı. Ailesinden dağa çıkan onuncu kişi olan Vilayet Yakut’un babası Hüsnü Yakut, kızının geldiği gün “Onlar teslim olmak için gelmediler, barış için geldiler. Ben onun gelmesini istemiyordum. Arkadaşlarıyla beraber kalmasını istiyordum’’ demişti.

internet haber



Bu haber 1,085 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,579 µs