En Sıcak Konular

Ateş, Başbakan Erdoğan'a çattı

17 Kasım 2009 14:06 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş: "Başbakan Mehmetçik sever, ama şehitlerimize de kelle der’’

TV8’de Yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, geçmişte en radikal raporların altına imza atan Baykal’ın ve CHP’nin Hükümetin demokratik açılımına tepkili duruşuna açıklık getirdi. "Şimdi Kürt açılımı diyorsun, Ya sev ya git diyen sen değil miydin’’ diyen Ateş, "Eğer Kürt halkını seviyorsan, önce iş ve aş sonra da istihdam imkanları oluştur’’. dedi.

"Başbakan Mehmetçik sever, ama şehitlerimize de kelle der’’ eleştirisinde bulunan Ateş, mahkeme yoluyla karara bağlanan bu hadiseyi de dile getirdi. Yapılan anketler sonucunda % 39’dan %32’ye düşen AK Parti oy oranlarına da değinerek, "2002 % 47 oy oranına göre % 50’lik bir düşüş söz konusudur’’dedi. Hükümetin gerçek yüzünü artık maskeleyemediğine işaret ederek, "Seçime kadar AKP biter’’ iddialı açıklamasında bulundu.

Başbakan Madımak Katliamını Kınasın Ben Özür Dileyeceğim!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Onur Öymen’in; TBMM’deki konuşmasında "Dersim İsyanında analar ağlamadı mı’’ sözleri için eleştirilmesine karşılık, "Konu CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda gündeme geldi. Başkanımız dahil herkes bu örneğin doğru olmadığını söyledik. Sayın Öymen de sözlerinden dolayı incinen vatandaşlarından özür dilediğini ifade etti’’ dedi. Onur Öymen’in; "1937’deki Şeyh Sait İsyanı’nın kanlı bir şekilde bastırılmasını, mevcut terörle mücadeleye örnek olarak göstermiştir’’ şeklinde eleştirilmesine katılmadığını, sözlerin çarpıtıldığını dile getirdi. "Birden bire Alevi dostlu olan Başbakan ve hükümet, bunun üzerinden siyaset yapmaktan geri kalmadı’’ açıklamasında bulundu. Herkesin sorumluluk içinde davranması gerektiğin belirterek, AK Parti Hükümetini demokrasi dahil gündeme taşıdığı her konuyu rant maksatlı kullanmakla eleştirdi. Yılmaz Ateş, Erdoğan’a seslenerek, "Sayın Başbakan sen Madımak katliamını yapanları ve canileri kına, ben özür dileyeceğim’’ dedi.

"Sen Hangi Günlerin BaşbakanısınTatlı Su Balığı mısın"

Erdoğan'a "Sen hangi günlerin Başbakanısın, tatlı su balığı mısın’’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, Dersim katliamının bu kadar kanlı ve zalimce yaşanmasına sebep olan Abdullah Komutanının isminin verildiği kışla ve mahalleye değindi. "Kışlanın ve mahallenin ismini değiştir, o zaman’’ dedi. Alevi ve Tunceli ‘de bir çok evde M.Kemal resmi bulunduğuna dikkati çekti. Alevilerin, Osmanlı döneminden sonra, M. Kemal ile laik düzen ve rejime geçilmesine yönelik, saygı ve sevgi dolu yaklaşımlarını bugüne taşıdıklarının altını çizdi.

 



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,919 µs