En Sıcak Konular

CHP'nin iç yüzü ortaya çıktı

17 Kasım 2009 11:44 tsi
Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in terörle mücadele konusunda Dersim isyanını örnek vermesinin CHP'nin iç yüzünü ortaya çıkardığını söyledi.

CHP'nin Alevileri yıllarca 'oy deposu' olarak gördüğünü ifade eden Altun, "Öymen'in vahşeti, katliamı öven açıklaması, o günkü otoritenin zihniyetini günümüze taşıyan bir felakettir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcı Onur Öymen'in Meclis'te yaptığı konuşmada terörle mücadele konusunda Dersim isyanının bastırılmasını örnek göstermesine tepkiler sürüyor. Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, CHP'nin yıllarca Alevileri oy deposu olarak gördüğünü söyledi. Altun, "Sayın Öymen'in açıklaması, o vahşeti, o katliamı öven veya o katliamı yapan o günkü otoritenin zihniyetini günümüze taşıyan bir felakettir. Aynı zamanda bu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin nerede olduğu ve hangi zihniyeti taşıdığını ortaya koymaktadır. Dersim gibi tüm Alevi katliamlarının CHP dönemine isabet ettiğini görüyoruz. Çünkü o zihniyet buna çanak tutuyor. Hala devlet ideolojisi, derin devlet ideolojisi faktörünü taşıyan ve o insanlarla beraber olup ve onları bünyesinde taşıyan, demokratik açılımlara karşı acımasızca direnen Cumhuriyet Halk Partisi suç üstü yakalanmıştır." diye konuştu.

Dersim'de yaşananları 'vahşet' olarak niteleyen Altun, "Beşikteki bebekten 70 yaşındaki insana kadar kurşuna dizildiği, gazla bombalandığı bir insanlık dramıdır. Bu vahşeti destekleyenlere karşı verilen tepkiler haklıdır. Biz de aynı tepki içerisindeyiz. Açıklamayı kınıyor, telin ediyoruz. Herkesin Cumhuriyet Halk Partisi'nin iç yüzünü öğrenmesi açısından bence bu bir hayır oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE'DE ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI ÇIKARMAK İSTEYEN GÜÇLER VAR"

Ergenekon savcılarına gönderilen üçüncü ihbar mektubunun eklerinde yer alan belgelerde Alevi kesimin fişlenmesini değerlendiren Altun, "Bugün Türkiye'de inanç kesimleri arasıda hiçbir sorun yoktur. Bugüne kadar yaşanan vahşetleri, sorunları derin güçlerin organize ettiğini söyleyebiliriz. Geçmişte Maraş olaylarını, Çorum katliamını, Sivas'taki vahşeti, hatta Gazi olaylarını bazı güçlerin organize ettiği açık seçik ortaya çıkıyor. 43 yıldan beri bütün bu gelişmeleri izleyen bir inanç önderi olarak, bugün yine aynı oyunların oynandığını söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyen güçlerin varlığına dikkat çeken Altun, "Bunu eğer başarabilselerdi -ama hiçbir zaman başaramayacaklar- belki Türkiye bugün büyük bir felaketin içinde olacaktı. Türkiye çok yönlü bu olayı kaldıramazdı. Bu derin güçlerin mutlaka ayıklanması, cezalandırılması ve bunların artık Türkiye'de 40-50 yıldan beri ülkemizin geri kalmasına sebep olan ara rejimlerin bir daha olmaması için bütün önlemlerin cesaretle alınması gerekir. Biz, sonuna kadar bu unsurların karşısında ve bunların bir daha filizlenmemesi için yapılacak tüm çalışmaların yanındayız." ifadelerini kullandı.

(CİHAN) 



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs