En Sıcak Konular

TSK'yı hedef alanlardan kimler desteklendi?

17 Kasım 2009 09:46 tsi
TSK'yı hedef alanlardan kimler desteklendi?

Belgenin 'İcra Edilecek Faaliyetler' kısmında kamuoyunun TSK çizgisine çekilmesi için yürütülecek propaganda çalışmaları anlatılıyor.

KİMİ ZAMAN AÇIK KİMİ ZAMAN GİZLİ!

Belgenin "İcra Edilecek Faaliyetler"kısmında kamuoyunun TSK çizgisine çekilmesi için kimi zaman açık kimi zamanda gizli olarak yürütülecek propaganda çalışmaları anlatılıyor. İşte çalışmalardan satır başları...

Örtülü olarak desteklenecek

Milli güvenlik bilgisi derslerinin öğrencilere, TSK'nın tanıtımı ve milli değerlerin anlatıldığı bir fırsat olarak kullanılması: Uzman lider eğiticisi kadrolarına atanan subayların seçimi konusunda, söz konusu faaliyetin TSK'nin bekası için önemi dikkate alınarak hassasiyet gösterilmelidir. Milli güvenlik öğretmenlerinde "öğrencileri etkileme" ölçeği özel olarak aranacak ve bu ölçek takip edilecektir.

Üst personelle temas kurulacak

Kamuoyunu etkilemek amaçlı bilimsel içerikli seminer/toplantı vb. faaliyetlere iştirak edilmesi ve desteklenmesi: Bu tür bilimsel etkinliklere TSK görüşlerini aktarabilecek uygun personel ve hazırlıkla iştirak edilecek ve bu faaliyetler desteklenecektir. Uygun strateji ve araştırma merkezlerince gerçekleştirilecek seminer/ toplantı vb. faaliyetler örtülü olarak desteklenecektir. Etkinliklerin maliyetlerinin karşılanmasına ihtiyaç vardır.

Kamuoyu oluşturma gücüne sahip kişi ve kuruluşlarla iletişim kurularak TSK ile aynı paralelde hareket etmelerinin sağlanması: Anayasa Hukuku konusunda uzman öğretim üyelerinden Anayasa süreci hakkında konferans talep edilmesi. Yargı organları ve üniversitelerin etkinliklerine üst düzey katılımın sağlanması. İcra edilecek etkinliklere (yemin töreni, eğitim yılı açılışı vb.) seçilen sanatçı, yönetmen, öğretim üyesi gibi kişilerin davet edilmesi. Siyasi makamlarla ilişkilerde ve yasama süreçlerinde Meclis Başkanı’nı ön plana çıkaran tutum ve davranışlar sergilenmesi... İcrası planlanan faaliyetlerde TSK'nın görüşlerinin etkinliğe katılan şahıslara aktarılması sağlanacaktır. Kişilerin seçilmesinde TSK'nın temel değerlerini savunan ve MGA (Milli Güvenlik Akademisi)'da eğitim gören personele öncelik verilecektir. Anayasa Mah., Yargıtay, Danıştay, HSYK üyeleri, Adalet Bakanlığı D.Bşk.ları gibi üst düzey yargı personeli ile temas sağlanacaktır.

Tanınmışlara sipariş edilecek

Toplantılar: Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2. Başkanı, Kuvvet Komutanları, Genelkurmay Karargah Başkanlıkları ve Genelkurmay Genel Sekreter düzeyinde yapılacaktır. Temas edilecek kişilerin, T.C.'nin ve TSK'nın temel değerlerini savunan, koruyan niteliklere sahip olmasına özen gösterilecektir.

Şehit, gazi ve Mehmetçik ailelerine yönelik TSK faaliyetlerinin kamuoyuna yansıtılması: Üst düzey komutanlarca şehit ve gazi ailelerine yapılan ziyaretler, kamuoyuna yansıtılacaktır. Medyanın ilgisinin çekilmesi için gerekirse şehit ve gazi aile ziyaretleri mülki makamla birlikte yapılabilecektir. Kamuoyunu etkileme gücüne sahip bulunan kanaat önderleri şehit ve gazi ailelerinin hakları, TSK'nın bu konudaki faaliyetleri hakkında özel olarak bilgilendirileceklerdir.

Uygun besteci, sanatçı ve yazarlara TSK'nın savunduğu görüşler doğrultusunda eser yaptırılması:

Faaliyet duruma göre açık ya da örtülü olarak yapılacaktır. Yaptırılacak eser; tanınmış yazar, besteci veya şarkıcıya sipariş edilebilecektir. Faaliyetin maliyetinin karşılanmasına ihtiyaç vardır.

Kamuoyunu yönlendirmek, TSK lehindeki duygu ve düşünceleri pekiştirmek, Atatürkçü düşünce sistemini yaygınlaştırmak amacıyla tanınmış yönetmen / oyunculara sinema, TV, çizgi veya belgesel filmlerin çektirilmesi: TV ve radyolarda yayınlanmak üzere tanınmış bir sanatçının sunduğu erbaş/erlerin, aileleri ile irtibat kurmasını, Mehmetçik dershanelerini, ambülans uçağı/ helikopteri ile bir hastanın yaralının GATA'ya getirilmesi ve tedavisinin tamamlanması gibi faaliyetleri içeren TV filmi bir kurgu dahilinde tanınmış film şirketlerine, yönetmenine yaptırılacaktır. Sinema filmleri ve/veya TV dizisi şeklinde yaptırılabilecektir. Kamuoyunda etkili olan ve yayımlanmaya devam eden dizi filmlere TSK lehine girdiler yapılması yoluna da gidilebilecektir. Sinema, TV veya belgesel filmlerin yapım maliyeti yüksektir. Bu maliyetin karşılanmasına ihtiyaç vardır.

Etki edilen STÖ’ler KULLANILACAK

Uygun Sivil Toplum Örgütleri ile iletişim ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi:

Kurumun risk altına girmemesi için "güvenilir kişiler" üzerinden "dolaylı" ve "örtülü" olarak kullanılacaktır. Tam kontrollü STÖ'ler yerine "etki edilen ve harekete geçirilebilen" STÖ'ler kullanılacaktır. TSK ile kurumsal iletişim içindeki STÖ'ler bu tarz faaliyetlerde açık olarak kullanılmayacaktır. Tam kontrollü STÖ'lerden elde edilen verimin düşük olması nedeniyle bu tarz STÖ'ler kullanılmayacaktır. Maliyetlerin karşılanmasına ihtiyaç vardır.

TRT'de yayımlanan TSK'yı tanıtan yapımların daha ilgi çekici hale getirilmesi: TV'de haftada bir, radyoda ayda bir yayımlanan yapımların yayın saatlerinin daha uygun bir zamana çekilmesi konusu araştırılacaktır. Yapımların sunuculuğu kamuoyunda tanınmış sanatçılara yaptırılacaktır. Gerekirse programlar uzman şirketlere yaptırılacaktır.

Birliği bozmak maksadıyla

İnternet ortamının etkin olarak kullanılması: Gündemin yönlendirilmesi ve hedef kitlelerin mill" sorunlar hakkında bilgilendirilmesi maksadıyla ınternet ortamının daha etkin bir şekilde kullanılması sağlanacaktır. İnternet sitelerinden bilgilendirme yapılacak,

TSK'yı hedef alan gruplar içindeki bazı kişilerin desteklenecektir: Hedef kitle olarak tanımlanan siyasi ve etnik gruplarda ayrışmayı desteklemek ve birliği bozmak maksadıyla bu grup içindeki bazı kişilerle iletişim kurulacak, hedef kitlenin gücü azaltılarak TSK'yı yıpratma çabaları etkisiz kılınacaktır. Gruplar içindeki uygun kimseler tespit edilecek ve uygun ortam oluşturulması durumunda bunlarla irtibat sağlanacaktır.

bugün



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,337 µs