ele geçirme planı | " /> ele geçirme planı | "/>

En Sıcak Konular

YARSAV'ı ele geçirme planı

17 Kasım 2009 08:45 tsi
YARSAV'ı ele geçirme planı Ömer Faruk Eminağaoğlu, kendi eliyle hazırladığı listeden atıldı, ortalık karıştı. Eminağaoğlu vazgeçmiş değil, yönetime girmesi için formül aranıyor...

Eliyle hazırladığı listeden çıkarıldı 
Yönetim kurulu listesini eliyle hazırlayan Eminağaoğlu’nun başkanlıktan olmasının altında, Ergenekon diyalogları yatıyor. YARSAV’da bu hamleyle ‘demokratikleştik’ mesajı veriliyor.

YARSAV’ın önceki gün yapılan 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda derneğin 5 yıldır başkanlığını yapan Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun 13 kişilik Yönetim Kurulu listesine girememesi yargı çevrelerinde yankı buldu. YARSAV’ın Eminağaoğlu’na mesaj verip mevcut yapıyı koruduğu ve “yıpranan yüzünü restore etttiği” konuşuluyor. Eminağaoğlu’nun askerlikten muafiyet durumuyla ilgili gündeme gelen tartışmalar, Ergenekon sürecinde peş peşe yaptığı açıklamalar ve telefon kayıtlarındaki medyaya yansıyan diyaloglar nedeniyle sergilediği tutumun YARSAV tabanında bile rahatsızlık yarattığı ve bunun seçim sonuçlarına yansıdığı belirtiliyor.

EN AZ OYU EMİNAĞAOĞLU ALDI

Seçime tek liste ile girilmesi ve sadece 2 üye ile delinmesi nedeniyle YARSAV’da hakim düşünce değişmedi. Genelkurul’da oylanan 13 kişilik tek liste Eminağaoğlu tarafından hazırlandı. Bu listeye Genelkurul’da Hasan Akgedik ve Aydın Tezcan adlı iki üye aday olarak isimlerini yazdırdı. Böylece listede 15’e çıktı. En az oyu alan iki kişi otomatikman liste dışı kaldı. Bunlar Aydın Tezcan ve Ömer Faruk Eminağaoğlu oldu. En düşük oyu Eminağaoğlu aldı.  Yargı kulislerinde, YARSAV’ın var olan çatışmacı uslubunu terk etmeyeceği, ancak sert yüzünü biraz daha yumuşatacak bir restorasyona gittiği yorumları yapıldı.

DEMOKRATİK TUTUM MAKYAJI

YARSAV’ın yola daha yumuşak bir mizaca sahip bir başkanla devam edeceği konuşuluyor. Bu operasyonla kamuoyuna demokratik bir tutum içine girildiği mesajı verileceği de bir diğer yaklaşım. Sözkonusu operasyonu gerçekleştirenler hakkındaysa, Eminağaoğlu karşıtları değil YARSAV’da hatırı sayılır kişiler yorumu yapılıyor.

YÖNETİME GİRMESİ İÇİN FORMÜL ARAYIŞI

YARSAV, Ergenekon operasyonları sırasında siyasilerle polemiklere girerken, sanıklara destek veren açıklamalar yaptı. Sürekli hükümetle polemiğe girerek, siyasi arenada da kutuplaşmaları tetikledi. YARSAV’da başkanın seçileceği toplantı Perşembe gününe ertelenirken, Eminağaoğlu’nun yeniden yönetime girebileceği bir formül üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Karara saygı duyalım

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun YARSAV 2. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu listesine girememesiyle ilgili, konunun derneğin kendi iç işi olduğuna dikkat çekerek “Bu konuda ben yorum yapmam. Demokratik sonuca saygı duymak lazım” diye konuştu.

star



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,247 µs