En Sıcak Konular

Bakan Arınç'ın dikkatini çeken iki haber

17 Kasım 2009 08:20 tsi
Bakan Arınç'ın dikkatini çeken iki haber TRT Müzik kanalının açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uçakta iki farklı gazetede Şerafettin Elçi ve Ahmet Kaya ile ilgili iki habere dikkat çekerken TRT Genel Müdürü'ne de adeta çağrıda bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Biz, hiçbir parçamızın bu güzel vatandan uzaklaşmasını, birbirimize ayrı kalmamızı arzu etmiyoruz'' dedi.

Bülent Arınç, TRT'nin yeni kanalı TRT Müzik'in yayın yaşamına başlaması dolayısıyla TRT İstanbul Tepebaşı Stüdyoları'nda düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, müziğin insanlığın evrensel dili ve farklı ton ve makamlarla kültürümüzün en önemli ögesi olduğunu ifade ederek, TRT'nin başlı başına bir kanalı müziğe ayırmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bugün TRT'nin 10'a yakın kanalıyla her gün güzel çalışmalarını halkın beğenisine sunduğunu belirten Arınç, ''TRT'nin bu atılımları, bu hamleleri belki bir kısım mihrakların hem kıskançlığını hem de maalesef başka duygularına da yol açmış olabilir. Kalitemizi yükseltiyoruz. Daha milyonlarca insana ulaşmak istiyoruz. Ülkemizin bütün zenginliklerini, insanımıza kamu yayıncılığının sorumluluğuyla sunmak istiyoruz''diye konuştu.

Bugüne ait bir duygusunu da paylaşmak istediğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

''Bugün uçakta gelirken farklı gazetelerde 2 haber dikkatimi çekti. Birisi, bir siyasetçiyle ilgili 1980 öncesinde bakanlık yapmış sayın Şerafettin Elçi, 1979 yılında bir vesileyle konuşmasında (Ben Kürtüm ve Türkiye'de Kürtler var) dediği için 1980'den sonra 27 ay hapiste kaldığını söylüyor. Siyasi hayatının da sona erdiğini ifade ediyor. İnternette yayınlanan bir haberde de şöyle ilginç bir konuyu görmüştüm. Hepinizin belki müziğini dinlediğiniz ama şahsen çok yakından tanıdığınız 9 yıl önce rahmete kavuşmuş Ahmet Kaya'dan bahsediyordu. Ahmet Kaya, özgün müzik veya protest müzik yaptığı söylenen kişi. Ben de doğrusu dinledim. Kızından gelen bir mektupta zannediyorum ismi Melis Kaya, (Babam 13 yıl evvel Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı ve 9 yıl önce de vefat etti. Türkiye'den ayrılmasına sebep olan olayda Magazin Gazetecileri Derneği'nin bir toplantısında babamın 'yeni bir albüm yapmak istiyorum ve orada Kürtçe bir klip hazırlamak istiyorum' sözünün adeta bir linç kampanyasına dönüşmüş olmasıydı).

Bütün bunlar ülkemizin bir değerli evladını ve belki Cem Karaca'lar ve diğerlerini ülke dışına sürüklemiş olabilir. Ama biz hiçbir parçamızın bu güzel vatandan uzaklaşmasını birbirimize ayrı kalmamızı arzu etmiyoruz.''

''Kaya'nın hepimizin mırıldandığı ve kulaklarda hoş seda bırakmış olan müziğini sayın Ahmet Kaya'nın dilinden söyleyebilirsek bu kanalda belki üzerimize düşen bir kadirbilirlik görevini yerine getirmiş olacağız'' diyen Arınç, ''Bütün isteğimiz, ülkemizin bu güzel değerlerinin hangi etnik kökenden olursa olsun, 3 tene büyük medeniyeti topraklarında barındıran Türkiye'nin müziği içinde yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Birbirimizden kopmayalım, birbirimize düşman hale gelmeyelim, birbirimizle buluşalım ve zenginleşelim'' diye konuştu.

Arınç, 24 saat yayın yapacak kanalın, Türkiye'de herkesin çok hoşuna gideceği ve kendisini içinde bulabileceği bir kanal olması dileğini bildirdi.

-İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY-

İçişleri Bakanı Beşir Atalay da TRT'nin sürekli yayın yaşamında öncü olduğunu, Türk dilinin ve Türk müziğinin adeta denetimini yaptığını ve en iyiyi sunduğunu söyledi.

Yeni kanalın Türk müziğine büyük bir destek vereceğini vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

''Gerçek Türk müziğinin zevkini, lezzetini burada biz tadacağız. Buna inanıyorum. TRT'nin bu dönemde yaptığı atılımı biz takip etmekte zorlanıyoruz. Kısa sürede çok başarılı faaliyetlere ve yeni kanallara imza atmış oldular. Bu arada demokratik açılıma da büyük katkı veriyorlar. Onun için de teşekkür ederim. Türkiye büyüyor, gelişiyor. Devletimizin tek kanalı TRT şimdi böyle kaç tane kanala çıktı. Bütün bu süreç içinde demokratik açılım da işte buna paralel gelişen yeni bir kardeşlik, yeni bir şefkat dili dalga dalga yayılıyor.''

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de konuşmasında, demokratik açılım konusunda somut adım atan kuruluş olduklarını belirterek, TRT 6 ile özellikle terör örgütünün, ülkeyi bölmeye kalkışan enstrümanlarını yavaş yavaş aldıklarını ve çok başarılı bir yayın sürdürdüklerini bildirdi.

TRT Türk kanalının 7 ay önce açıldığını ve çok beğeni topladığını ifade Şahin, kanalın 9 uyduyla dünyanın 5'te 3'ünü kapsadığını dile getirdi.

''Gerçekten milletin bize sunduğu paraları delikli bir kuruşu da ziyan etmeyelim diye gece gündüz çalışıyoruz'' diyen Şahin, yeni kanalın TRT'nin 400 tane sanatçısına bir platform olacağını kaydetti.

Arapça kanalın hazır olduğunu ve aralık ayı içinde açılabileceğini vurgulayan Şahin, Euronews'in de 2010 yılının ocak ayında Türkçe olarak yayına başlayacağını açıkladı.

Şahin, 2010 yılında Türk ulusuna ve dünyada İngilizce bilen topluluğa TRT'nin İngilizce kanalını da sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Gecede sahne alan Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'a 250 bin dolar para verildiği biçiminde kimi basın organlarında haberlerin yer aldığını hatırlatan Şahin, ''Bu sanatçılarımız bizden delikli bir kuruş bile talep etmediler. Sadece onlar değil, diğer sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum'' dedi.

aa



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,808 µs