En Sıcak Konular

TRT'nin açılışında bir ilk yaşandı

16 Kasım 2009 22:56 tsi
TRT'nin yeni kanalı "TRT Müzik" törenle yayın hayatına başladı. TRT Tepebaşı Stüdyoları'nda gerçekleşen galaya Başbakan Yardımcısı ve TRT'den Sorumlu Devlet Bakanı Bülent Arınç da katıldı.

TRT Müzik kanalının açılış gecesinde ünlü sanatçılar Ajda Pekkan ve Sezen Aksu ilk kez uzun süreli sahne gösterisinde bir araya geldi. İkilinin dışında Türk Sanat Müziği sanatçısı Emel Sayın da gecede sahne aldı. Ayrıca Kubat, Sümer Ezgü, Burhan Öcal, Burak Kut, Mustafa Keser, Azerbaycan'dan Azerin ile Bosna-Hersek'ten Hanka Paldum da geceye katılan isimler arasında yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'nin hergün yeni bir atılım yaptığını dile getirdi. Arınç, TRT'nin bütün kanallarının herkesin özlediği, beklediği kanallar olacağını belirtti. Bülent Arınç, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını ise cevapsız bıraktı.

İstanbul Valisi Muammer Güler de, TRT'nin müzik kanalının açılışından duyduğu memnunuyeti dile getirdi. Güler, televizyonlarda yeterince yer verilmeyen Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği'nin TRT Müzik'le birlikte daha çok yayanlanacağına dikkat çekti.

Türk Halk Müziği sanatçısı İzzet Altınmeşe ise yeni kanalın içeriği hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığı ifade ederek beklentileri karşılamasını umduğunu söyledi. Sanatçı Hakkı Bulut da, TRT'nin bütün müzik türlerine eşit mesafede olmasını ve yayın yapmasını beklediğini aktardı.

TRT Müzik kanalının açılışına Bülent Arınç'ın yanısıra İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile çok sayıda davetli katıldı.

cihan



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs