En Sıcak Konular

Memur-Sen meydanlara iniyor

16 Kasım 2009 21:30 tsi
Memur-Sen, aylık ücretlere ilişkin artış talebinin yanı sıra bazı hak ve önerileri için meydana iniyor.

Memur-Sen, aylık ücretlere ilişkin artış talebinin yanı sıra, toplu sözleşme ve grev hakkı, kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılması, tedavi katılım payları, KEY ödemeleri gibi talep ve önerilerini 18 Kasım Çarşamba günü, Türkiye'nin bütün alanlarından seslendirecek.

Yapılacak eylemle ilgili olarak Memur-Sen İl Temsilcisi Cemil Çağlar beraberinde Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Mantar, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Ekrem Özer, Eğitim-Bir-Sen Şube Sekreteri Şaban Ceylan'la birlikte basın kuruluşlarını ziyaret etti. Eylemlilik sürecini sürdüren Memur-Sen'in üçüncü eyleminde, taleplerin yeniden dile getirileceği kitlesel basın açıklaması yapacağını ifade eden Çağlar, "Toplu sözleşme ve grev hakkı öncelikli taleplerimiz, diğer mali hakların kazanımı için de demokratik mücadele haklarımızı kullandık. Daha önce, Başbakan'a Mektup eylemini gerçekleştiren Memur-Sen, ikinci eyleminde, krizin kamu çalışanlarına fatura edilmemesi isteğini kitlesel basın açıklamalarıyla dile getirmişti.

Eylemlilik sürecini sürdüren Memur-Sen'in üçüncü eylemi ise, taleplerin yeniden dile getirileceği kitlesel basın açıklaması olacak. Tokat'ta ki eylem, 18 Kasım Çarşamba günü Cumhuriyet meydanında saat 11.00'de yapılacak. Yetkililerden isteklerimiz 4+4 zammı 30+30 ek ödemeyi ve hepsinden ötesi Memur-Sen'in vazgeçilmezi toplu sözleşme ve grev hakkının verilmesini talep ediyoruz. Hükümetin iç ve dış politikada açılım yapmakla övünürken söylediği bir şey var. Birbirimizden ve farklı düşüncelerden korkmamak gerekir diyorlar o halde siz neden memurunuzda korkuyorsunuz da grevli toplu görüşmeli sendikal hakkı vermiyorsunuz. Kardeşlikten, iç huzurdan bahsediyorsunuz o halde Çalışanlara yönelik bir çalışma açılımı yapınız da çalışanlarda huzur ve refah içinde yaşasınlar " dedi.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,348 µs