En Sıcak Konular

Alevi köyü topluca CHP'den istifa etti

16 Kasım 2009 19:57 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, Meclis Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya tepki gösteren Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Alevi köylerinden Başpınar'lı vatandaşlar, topluca CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçme kararı aldı.

Köy muhtarı Hüseyin Kutlu önderliğinde CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçmeyi kararlaştıran Başpınarlılar, birkaç gün içinde AK Parti'ye müracaat edip AK Partili olacak. 700 nüfuslu Başpınar köylüleri ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde bulunan 500'ün üzerindeki Başpınarlılar, topluca CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçme kararı aldı.

Başpınar köyü muhtarı Hüseyin Kutlu, Başpınar köyünde ikamet eden 700 kişinin ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde işçi olarak çalışan 500'ün üzerindeki Başpınarlı Alevi'nin AK Parti'ye geçeceğini duyurdu. Kutlu, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, 1937-1938 yıllarında Dersim'de yaşananlarla ilgili yaptığı konuşmayı talihsiz buluyorum. Partinin kurulduğu tarihten beri Alevi köyü olan Başpınarlılar olarak yapılan tüm seçimlerde oylarımızı CHP'den yana kullandık. Başpınar köylüleri olarak Öymen'in bu talihsiz konuşması yüzünden köyümüzde ikamet eden 700 kişi köy muhtarı olarak benimle tek tek görüşerek ve Avrupa'nın değişik ülkelerindeki 500'ün üzerindeki Alevi Başpınarlılar, bize telefonla ve internetle ulaşarak CHP'den ayrılma kararı aldıklarını bildirdi." dedi.

Bugüne kadar CHP'li olduklarını anımsatan Kutlu, "Başpınar köylüleri olarak üyesi bulunduğumuz CHP'den toplu olarak istifa ediyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar ayrımcılık yapmadığı ve dürüst politikacı olduğu için Başpınar köylüleri olarak CHP'den toplu istifa ederek AK Parti'ye geçeceğiz. Alevi köyü olan Başpınar köylüleri olarak CHP'den toplu istifa edip AK Parti'ye geçmek için çalışmalarımız sürüyor. Kesinlikle bundan sonra Adalet ve Kalkınma Partiliyiz." diye konuştu.

cihan



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,712 µs