En Sıcak Konular

Kamer Genç'ten bir ilk

16 Kasım 2009 16:23 tsi
Başbakan Erdoğan ve AKp'ye karşı tutumu ile bilinen bağımsız milletvekili Kamer Genç, bir ilki gerçekleştirdi. İşte Genç'in ilginç açıklamaları...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ndeki demokratik açılım tartışmaları sırasında "Dersim'de analar ağlamadı mı?" diyen CHP Genel Başkanvekili Onur Öymen'e tepkiler dinmiyor.

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Öymen'in zaman geçirmeden bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi. Genç, Öymen'in kendini kurtarmak için Atatürk'ü bu işlere karıştırmamasını da istedi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Kamer Genç, Onur Öymen'in Dersim ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Konuşmasına Dersim isyanını anlatarak başlayan Genç, "Dersim'in ismi 1938 yılında değişti. Bu dönemde bazı ağaların otoritesi sarsılınca karakolları bastılar. Devlet tarafından da askeri harekâtlar yapılmış. Ancak generaller yargılamalar yapmış. Mahkemeler kurulmuş, yargısız infazlar yapılmış. Büyük bir faciadır. Resmen vahşet yaşanmıştır." dedi.

Genç, CHP'li Öymen'in PKK ile mücadeleyi anlatırken Dersim örneğini vermesinin büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi. Geçmişin acılarını kaşımanın kimseye faydasının olmadığını ifade eden Genç, "Sayın Onur Öymen'in PKK ile mücadeleye Dersim'i örnek göstermesi büyük bir talihsizliktir. Çok büyük bir hata yapılmış. İstiyoruz ki yeni nesil bu tür olayları hatırlayarak, kin ve nefretle yetişsin istemiyoruz." diye konuştu.

Bu sözlerin Dersimliler başta olmak üzere tüm Alevi kesimini incittiğini hatırlatan Genç, Öymen'in hatasını düzelmek yerine Atatürk'ün arkasına sığındığını ifade etti.

Öymen'in derhal istifa etmesini gerektiğini vurgulayan Genç, "Dersim olaylarında Atatürk'ün günahı yok. Atatürk'ü kendi günahına set yapmasın. Atatürk'ün arkasına sığınmasın. Bir an önce partisinden ve milletvekilliğinden istifa etsin. Onurlu bir duruş sergilemesi gerekir. Çıksın, 'insan hata yapabilir, ben de bir hata ettim' desin ve istifa etsin." Genç, Öymen'in hatasının CHP'ye mal edilmemesi gerektiğini de savundu.

"BAŞBAKANA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye karşı tutumu ile bilinen bağımsız milletvekili Kamer Genç, ilk defa Başbakan'a da teşekkür etti.

Genç, "1938'de yaşanan olaylar sonucu mağdur olan insanlara sahip çıktığı için kendilerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Genç, Başbakan'dan Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen Dersimli Diyap Ağa'nın mezarını yapmasını da istedi.

 



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs