En Sıcak Konular

Otobüs yayaların arasına daldı

16 Kasım 2009 14:21 tsi
Ümraniye'de arızalanınca ittirilerek çalıştırılmak istenen servis otobüsü, freni tutmayınca kaldırımdaki yayaların arasına daldı.

 Biri minibüse çarparak kaldırıma çıkan otobüs, kızını işyerine bırakmak isteyen Hüseyin Reis'i ezdi. Reis olay yerinde hayatını kaybetti. Kızı Çiğdem Reis'in ise bacağı kırıldı. Kazada yaralanan 2 kişi de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre kaza Ümraniye Santral Mevki'inde 07.45 sularında meydana geldi. Rahmi İnan'ın kullandığı, 34 FFC 96 plakalı Mercedes 302 marka servis otobüsü, Ümraniye Santral Mevki'inde arızalandı. Suiş Caddesi üzerinde ittirilerek çalıştırılmak istenen otobüs freni tutmadığı için önce 34 AJC 04 plakalı minibüse arkadan çarptı. Kaldırıma çıkan otobüs yayaların arasına daldı. Kızını iş yerine götüren Hüseyin Reis (50) ile kızı Çiğdem Reis(22), Rukiye Doğan (42) ve Hüseyin İnan (58) isimli vatandaşlar kazada yaralandı. Otobüs, kaldırımdaki ağaçlara çarparak durabildi. Yorgancılık yapan Hüseyin Reis olay yerinde hayatını kaybetti. Bacağı kırılan Çiğdem Reis ile diğer yaralılar ise Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazadan sonra olay yerinden kaçan otobüs sürücüsü Rahmi İnan, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Bir özel hastanede çalıştığı öğrenilen Çiğdem Reis tedavi altına alınırken, Hüseyin Bulut ve Rukiye Doğan ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, havalı firen sistemi bulunan otobüsün, çalıştıktan hemen sonra hareket ettiği için frenlerindeki havanın dolmadığı anlaşıldı. Görgü tanıkları, otobüsün ittirilerek çalıştırılmak istendiğini, çalıştığında da frenlerinin tutmadığını öne sürdü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

CİHAN



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,210 µs