En Sıcak Konular

Darbecilere ateş püskürdüler

16 Kasım 2009 13:55 tsi
İzmir'de darbe karşıtı sivil toplum örgütleri, ordu içindeki cuntacıların yargılanması için bir araya geldi.

Konak eski Sümerbark önünde toplanan "Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu" adına basın açıklaması yapan Mualla Damarsardı, darbe planının altında imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek'in 43 saat sonra serbest bırakıldığını hatırlatarak, ordu içindeki cuntacıların yargılanması gerektiğini söyledi.

Darbe planını kağıt parçası olarak niteleyen Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da hâlâ görevde olduğunu hatırlatan Damarsardı, itirafçı subay tarafından deşifre edilen ordu içindeki cuntaya ise dokunulmadığının altını çizdi. Damarsardı, "Hasan Iğsız başta olmak üzere seçilmiş hükümeti devirmek, DTP'yi yok etmek, Alevi'yi Sünni'ye, Türk'ü Kürt'e karşı kışkırtmak, azınlıkları katletmek ve darbeye zemin hazırlamak için plan üstüne plan yapanlar hâlâ görevlerinin başındadır." şeklinde konuştu.

Darbe planı iddialarının doğruluğundan en ufak kuşkuları bulunmadığını belirten Mualla Damarsardı, "Çetecilik ve darbecilikle anılan YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Sincan 1. Ağır Cez Hakimi Osman Kaçmaz'ın meslekten ihraçları engellenmek isteniyor. Aynı güçler, Ergenekon'un üzerine giden Savcı Zekeriya Öz ve arkadaşlarını ise meslekten atmak istiyor, tıpkı eski Şemdinli savcısı gibi. Çok sözü edilen hukuk ayaklar altında, demokratikleşme ise postallarla eziliyor." dedi. Bu gelişmelerin, iddia edilen Ergenekon terör örgütünün direnişte olduğunun ve demokrasi üzerindeki darbe tehdidini sürdürdüğünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu sözcüsü, "Ergenekon'un Meclis'teki avukatı CHP, Kürt meselesini Dersim'de olduğu gibi katliamla çözmeyi açıkça savunuyor." diye konuştu.

Açıklamada darbeleri durdurmak, darbe defterini kapatmak, demokrasi ve özgürlük isteyenlerin yaşananlara sessiz kalınamayacağının altı çizildi. Darbecilere seslenen grup, "Direnişiniz boşuna, hepiniz yargılanacaksınız. Bu topraklarda yaşayan insanları düşman olarak niteleyen sizleri mutlaka durduracağız." dedi. Hükümetten, Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve darbe girişimine katılmış bütün ordu mensuplarının derhal görevden alınmasını da talep eden grup, demokrasi ve özgürlüklerden yana olanlara, "Şimdi demokrasiyi savunma ve özgürlükleri kazanma zamanıdır." çağrısında bulundu.

"Ergenekoncu Cunta dağıtılsın", "İlker Başbuğ görevden alınsın", "Tüm cuntacılar yargılansın, demokrasi ve özgürlük istiyoruz" şeklinde pankartlar taşıyan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. (CİHAN) 



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,755 µs