En Sıcak Konular

Her 5 saniyede bir çocuk açlıktan ölüyor

16 Kasım 2009 13:10 tsi
Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) dünya kamu oyunun dikkatini açlık sorununa çekmek adına yapılan zirve Roma'da başladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) dünya kamu oyunun dikkatini açlık sorununa çekmek için düzenlediği Dünya Gıda Güvenliği zirvesi bugün Roma'da başladı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, üç gün sürecek zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, dünyada 1 milyar insanın açlık sorunuyla boğuşmasına seyirci kalınamayacağını belirterek, "Sadece bugün itibarıyla 17 bin çocuk açlıktan ölecek: Her 5 saniyede bir çocuk, yılda ise 6 milyon çocuk açlık yüzünden can veriyor" dedi.

Ban, FAO Genel Müdürü Jacques Diouf'un çağrısına uyarak zirve öncesinde 24 saat oruç tuttuğuna da değinerek, "Bir gün hiçbir şey yemeyerek oruç tutmak hiç de kolay olmadı. Ama pek çok insan için aç olmak günlük gerçeklerden biri konumunda" diye konuştu.

Diouf'un başkanlığındaki açılış oturumunda, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de hazır bulundu.

Türkiye ziyareti nedeniyle açılışa bizzat katılamayan İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun mesajı ise Senato Başkanı Renato Schifani tarafından okundu.

Napolitano, mesajında, 2009'da 1 milyar insanın açlıkla boğuştuğuna işaret etmesinin ardından, "Ekonomik ve finansal krizle birlikte tablo daha da dramatik bir hal almıştır. Bu dramı umursamamak olanaksızdır. Yaşanan ekonomik ve finansal kriz, zenginlik ve refahın ancak adil bir dağılımla anlamlı olabileceğini ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 60 liderin katıldığı FAO zirvesinin yarınki ve yarından sonraki oturumlarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

aa



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs