En Sıcak Konular

Tahliye eden hakimler için suç duyurusu

16 Kasım 2009 12:11 tsi
Mersin'de bir kişi tutuklandıktan sonra ikinci kez serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek'i serbest bırakan mahkemeye tepki için adliye önüne siyah çelenk bırakıp suç duyurusunda bulundu.

Kendisini şair ve araştırmacı olarak tanımlayan Oktay Avcu, üzerinde "Herkese Eşit Adalet" yazan siyah çelenk ile adliye önüne geldi. Polisler Cumhuriyet Savcısının talimatının bulunduğu belirterek Avcu'yu adliye binasından uzak tutmaya çalıştı. Bunun üzerine Adliye binası önündeki yolda basın açıklaması yapan Avcu, Yargıda toplumun vicdanını huzursuz eden olumsuzlukların gün ışığına çıktığını iddia edip Albay Çiçek olayının bunlardan sadece sonuncusu olduğunu kaydetti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek'i kaçma şüphesi bulunmaması ve sabit ikametinin bulunması nedeniyle serbest bırakmasının yargıda çifte standardın bir göstergesi olduğunu öne süren Avcu, "Ülkemin yargıçlarının ülkemin şairine, öğrencisine, sanatçısına, işçisine güvenmeyip konu üst düzey bürokratlar ve askeri görevliler olunca vicdanlarını sorgulayıp müsamaha göstermesi canımı acıtıyor. Yargının vatandaşlara ayrı, bürokratlara ayrı askeri mensuplara ayrı muamelesini istemiyoruz. Herkese eşit durmalı." ifadesini kullandı.

Kendisinin yaptığı bir basın açıklaması nedeniyle "Kaçma ihtimali var" diye 44 gün cezaevinde yatarken Albay Çiçek kararının birilerine kıyakçılık mı yapıldığını akıllara getirdiğini ifade eden Avcu şöyle devam etti: "Benim kaçacağımı korkak olduğumu, kim nasıl kanıtlamış, Paşanın cesareti nereden anlaşılmış. Ergenekon örgütü üyelerinin ihtilalcilerin ödüllendirilmesi yıllarca ihmal edilen gerçek vatanseverleri soyluları ve asilleri, sahte vatanseverler soysuzlar ve hainler karşısında haksızlığa uğratmaktadır."

Ülkede herkesin ikametgahının bulunduğunu, söz konusu mahkeme üyelerinin suç işlediğini iddia eden Avcu, "Suçluyu serbest bırakarak ülke vatandaşlarının canını acıtan çifte standart uygulaması örneği göstermişlerdir. Gereğini yapılarak hak ettikleri cezalar yetkili makamlarca verilmeli." diye konuştu.

Polislerin adliye önüne izin vermemesi üzerine yanında getirdiği siyah çelengi adliyenin karşısına bırakmak zorunda kalan Avcu, daha sonra adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

cihan



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,617 µs