flaş açıklama | " /> flaş açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan flaş açıklama

16 Kasım 2009 11:48 tsi
Erdoğan'dan flaş açıklama Başbakan Erdoğan, katıldığı özürlüler şurasının ardından yargıda dinleme iddiaları başta olmak üzere gündemdeki konular üzerine gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargıdaki dinleme iddialarıyla ilgili, "Herhangi bir mahkeme kararı olmadan atılmış bir adım söz konusu değildir" dedi.

Erdoğan, Ankara'da, 4. Özürlüler Şurası'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yantıladı.

Yargıdaki dinleme iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlarken, Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Devlet kurum ve kuruluşlarıyla çalışır, Anayasada, yasada neyse bu noktada adımlar atılır. Şu anda yürütmenin atmış olduğu adımlar var. Bu adımlar dikkat edilirse hiçbirisi yasaya aykırı bir adım değildir. Herhangi bir mahkeme kararı olmadan atılmış bir adım söz konusu değildir.

Öncelikle yargının mensupları mahkemenin kararlarına kendilerinin uymaları gerekir. Şahsımla alakalı geçenlerde ortaya çıktı. 6 aya yakın zamandır beni de hiçbir mahkeme kararı olmadan dinledikleri ortaya çıktı. Bununla ilgili yargı süreci var. Gerçekler ortadayken nasıl olur da kalkıp benim partimle ilgili böyle bir yakıştırmayı yaparlar, çok çirkin bulurum. Partime kimse böyle bir yanlışı, böyle bir yasadışı uygulamayı yakıştırma hakkına sahip değil. Hukuk dışında herhangi bir şey söz konusu olamaz."

BİZE GELMİŞ HERHANGİ BİR ŞEY YOK

"İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı belgeye ilişkin Başbakanlığa herhangi bir ihbar mektubunun ulaşıp ulaşmadığı sorusuna da Erdoğan, "Hayır, bana gelmiş herhangi bir CD veya mektup söz konusu değil. Özel kalemime de sordum, bize gelmiş herhangi bir şey yok" dedi.

HİÇKİMSEYE AYRIMCILIK YAPILAMAZ

Erdoğan, Bilkent Otel'de düzenlenen, 4. Özürlüler Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada da Türkiye'nin her bir vatandaşının devlet nazarında, hukuk nazarında, imkanlar ve fırsatlar önünde eşit olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Her bir vatandaş bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimseye ayrımcılık yapılamaz, hiç kimse insani vasıflarından, doğuştan gelen, doğuştan sahip olduğu vasıflardan dolayı ayrımcılığa tabi tutulamaz. Zaman zaman bazı yerlerde 'efendim referanduma gidelim' gibi çirkin yaklaşımlar oluyor, bazı önemli konularda -ki bunlar temel hak ve özgürlükleri ilgilendiren konular- Temel hak ve özgürlükler hiçbir zaman referanduma götürülemez, bunlar yaradılıştan elde edilen hak ve özgürlüklerdir, bunlar doğaldır. Bu sorumluluğu üstelenen yönetimler, bunları bir defa o bireye verme mecburiyetindedir. Özellikle bunu biraz daha açarsak, 'Bunun dili şudur, etnik kökeni budur, şu mezheptendir, özürlüdür, hastadır' diyerek hiç kimse farklı uygulamalara tabi tutulamaz.''

Hükümet olarak görevi devraldıkları andan itibaren böyle bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Ülkenin tüm bireylerine tüm vatandaşlarımıza eşit muamele edecek bir anlayışı ülkemize hakim kılmaya çalışıyoruz. Onun için her gittiğim yerde özellikle vurguluyorum. 'Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz'. Kimseyi ırkından ötürü hor görmüyoruz, kimseyi dininden, mezhebinden, meşrebinden ötürü dışlamıyoruz. Aynı şekilde hiç kimseyi doğuştan gelen ya da hastalıklardan, kazalardan kaynaklanan durumları sebebiyle hor görmüyoruz, hor görülmesine de asla müsaade etmiyoruz, edemeyiz. Ne olursa olsun, kim olursa olsun, nerede olursa olsun önce insan diyoruz. Bizim hizmet politikamızın temelini önce insan ilkesi oluşturuyor. Bizim hukuk felsefemizin temelini önce insan ilkesi oluşturuyor. Bizim hürriyet anlayışımızın temelini önce insan ilkesi oluşturuyor. Aynı şekilde bizim ekonomi politikalarımızın temelini önce insan ilkesi oluşturuyor.''

aa



Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,433 µs