En Sıcak Konular

Alevi ve Kürt köyleri istismar konusu yapılabilir

16 Kasım 2009 11:17 tsi
Jandarma bölgesindeki bütün vakıf, dernek, yurt ve Kur'an kurslarının tek tek fişlendiği ortaya çıktı.

Klasörün eklerinde iller bazında yapılan fişlemelerde ortaya çıktı. Jandarma bölgesindeki bütün vakıf, dernek, yurt ve Kur'an kurslarının tek tek fişlendiği ortaya çıktı. Kırıkkale ile ilgili bilgi notunda "Bölgedeki Alevi ve Kürt kökenli köyler istismar konusu yapılabilir. Bölgede bulunan Kırıkkale Üniversitesi Yahşihan Kampüsü yasadışı unsurların barınmalarına ve eylem yapmalarına ortam sağlar. Yozgat ilinden gelip, Kırıkkale ili ve ilçelerine yerleşen vatandaşlar aşırı sağ unsurlara, Çorum ve Kırşehir illlerinden gelip, Kırıkkale ve ilçelerine yerleşen vatandaşlar aşırı sağ ve aşırı sol unsurlara, Balışeyh ilçesine yerleşmiş Van ve Erzurum illerinden gelen kürt kökenli vatandaşlar bölücü unsurları barındırabilirler" deniliyor. Isparta ile ilgili raporda ise "Said Nursi'nin Eğirdir İlçesi Barla Kasabasında 1928-1952 yılları arasında zorunlu ikamete tabi tutulması ve Risale-i Nurları burada yazmış olması sebebiyle Nurculuk Isparta ilinde taban oluşturmuştur.

DTP’YE KARŞI KAMPANYA

Bilgi notunda DTP'ye yönelik izlenecek politikalarda sıralanıyor: "DTP'nin muhtelif yer, zaman ve vesilelerle kamuoyuna hiç çekinmeden yansıttığı söylem ve davranışları nedeni ile TSK tarafından terörist olarak görüldüğü ve herhangi bir şekilde muhatap alınmayacağı üst düzey bir basın toplantısı, basın bildirisi veya bilimsel nitelikli bir toplantıda yapılacak uygun bir konuşma ile Türk ve dünya kamuoyuna açıkça ilan edilecektir. DTP ve yandaşlarının teröre olan destekleri sürdüğü müddetçe bir kazanç elde etmelerinin mümkün olamayacağı ifade edilecektir. DTP'nin Kandil ve AB arasında sıkışmasına yol açacak şekilde terör yanlısı tutumları gözler önüne serilecektir. Irak'ın kuzeyindeki desteği kesmek için bölge halkını terörle mücadele bağlamında 'rahatsız' edecek ve teröre yardım ettikleri sürece bu rahatsızlıkların devam edeceği mesajını verecek faaliyetler icra edilecektir."

‘Dersim kitabı okutulsun’

Klasörlerde Barboras Baykara tarafından kaleme alınan "Dersim 1937" isimli kitabın TSK personeline okutulması isteniyor. Kitapla ilgili olarak "Yazarın hedeflediği nihai fikir; genç, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin Dersim Bölgesindeki temel politikalarından birinin, ağa-kul feodalizmini yıkarak yerine, Devlet-halk ilişkilerini geçerli kılacak bir düzenin sağlanması olduğunu belirtmektir" deniliyor. Tavsiye edilen kitabın içeriği olarak bilgi notunda "Devlet; cahil ve yoksul insanları ağaların kul ve kölesi olmaktan kurtaracaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne isyan eden bölücülerin sonu idam cezasıdır" deniliyor.

Üniversite hocaları hedefte

Bilgi Destek Planları'nda üniversite ve derneklerin fişlendiği ortaya çıkıyor. Fişlenenler arasında Açık Toplum Enstitüsü, Bahçeşehir Üniversitesi ile Kamer Vakfı'da bulunuyor. Açık Toplum Enstitüsü kurucuları arasında yer alan Nafiz Can Paker, Nebahat Akkoç, Osman Kavala, Ömer Marda, Nadire Mater, Salim Uslu ve Şahin Alpay gibi isimlerin fişlendiği ortaya çıktı.

Üniversite ve derneklere fişleme

Can Paker'in, Canan Barlas'ın ağabeyi olduğu, Frederick Ebert Vakfı'ndan mali destek aldığı, gibi bilgilere yer veriliyor. Kamer Başkanı Nebahat Akkoç'un yöneticisi ve ilişkisi olduğu vakıf ve dernekler ile kişilerle ilişkileri de tek tek andıçta yer alıyor. Avrupa Hareketi kurucuları Cengiz Aktar, Mehmet Altan'ın da andıçta fişlendiği ortaya çıktı.

bugün



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,193 µs