En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan tebrik telefonu

16 Kasım 2009 08:19 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinde yenilenen seçimler sonrası AK Parti Burdur İl Başkanı Osman Karakaya'yı telefonla arayarak Belediye Başkanı Yılmaz Akkaş ve halkı tebrik etti.

Yusufça beldesinde seçimler yenilendikten sonra Belediye Başkanı seçilen Yılmaz Akkaş, omuzlarda taşındı. Yusufça halkı sevincini "Başbakan Yusufça'ya" sloganlarıyla belde sokaklarını dolaşarak gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bu sevinci halkla paylaşmak için AK Parti Burdur İl Başkanı Osman Karakaya'yı aradı. Başbakan İl Başkanı Karakaya'ya halkı selamladığını ve Belediye Başkanı Yılmaz Akkaş'ı tebrik ettiğini söyledi.

Yusufçalılar seçim sonuçlarının demokratik açılımın ne kadar doğru olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı seçilen Yılmaz Akkaş, seçim sonrası duygularını şöyle anlattı: "Benim 3. dönem başkanlığım. Sonuçlarda AK Parti'nin doğru yerde olduğunu yeniden duyurdu. Şu anda çok mutluyum."

Bin 383 seçmenin bulunduğu beldede AK Parti'nin adayı Yılmaz Akkaş, 587 kişinin oyunu alarak başkan seçildi. Akkaş'ı 356 oyla Saadet Partisi'nin adayı Bekir Karayel takip etti. CHP'nin adayı Kadir Tavas ise 249 oy alarak sandıktan 3. olarak çıktı.

SEÇİMLER NEDEN YAPILDI?

Yerel seçimler öncesi nüfusu 2000'in altında olan belediyelerin, köy ya da mahalleye dönüştürülmesi üzerine Yusufça Belediye Meclisi 18 Nisan 2008 tarihinde Gölhisar'a bağlanma kararı almıştı. 1 Mayıs 2008 tarihinde Gölhisar Belediye Meclisi, Yusufça'nın mahalle olma kararını onayladı. Belde halkı seçimlerin ardından mahalle olmayı içine sindiremeyince tekrar belde olmak için Isparta Bölge İdare Mahkemesine dava açtı. Mahkeme Yusufça'yı mahalle yapan karar için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunun üzerine belde halkı avukatları aracılığıyla Yusufça'da tekrar seçim yapılması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu. Yüksek Seçim Kurulu, 18 Ağustos'ta 2 bin 604 sayılı kararı ile belde belediye başkanlığı ve meclis üyesi seçimlerinin yapılmasına karar verdi. Burdur Valiliği, beldede seçim yapılıncaya kadar Gölhisar Orman İşletme Müdürü Kemal Ayan'ı belediye başkanı olarak atadı.

BELDEDEKİ SEÇİM TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE OTURDU

Yapılacak seçimi kaybetmemek için bakanlar ve siyasi partilerin önde gelen isimleri beldeye akın etti ve adayları için destek istedi. Beldeye AK Parti adına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geldi. CHP ise halka sempatik geleceği düşüncesiyle ilk önce Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Genel Başkan Deniz Baykal ile bölgede çalışma yaptı. DSP de işi sıkı tuttuğunu göstermek için beldede Genel Başkan Masum Türker ile propaganda yaptı. Saadet Partisi ise Adelet eski Bakanı Şevket Kazan ve bazı eski milletvekillerini bölgeye görevlendirdi. 37 yıllık belediye tarihinde Bakan, Genel Başkan görmeyen belde böylece 1 başbakan yardımcısı, 3 bakan, 2 genel başkan ve bir de grup başkanvekili ağırladı.

cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs