En Sıcak Konular

Oğlunu andığı için yargılanacak

0 0 0000 00:00 tsi
Jandarma tarafından öldürüldüğü belirtilen Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğrenci Temsil Kurulu Sözcüsü Ertuğrul Karakaya'yı ölümünün 29. yıldönümünde mezarı başında anan görme engelli annesi Ayşe Karakaya (73) ile 19 kişi hakkında "Slogan atarak,

      Anne Karakaya, oğlunu her yıl olduğu gibi 8 Haziran 2006'da da Manisa'nın Salihli ilçesindeki mezarı başında andı. Anma törenine Karakaya'nın yanı sıra torunları Nurşen ve Ayşen Karaya ile ÖDP, Emek Partisi ve Türkiye Komünist Partisi üyesi 19 kişi katıldı.
      Karakaya törende her yıl olduğu gibi, suçu olmayan oğlunun neden öldürüldüğünü, suçluların neden bulunmadığını sordu. Şiirler okunan anma töreni Karakaya'nın "devrim şehidi" olduğu yönünde atılan sloganların ardından sona ererken töreni uzaktan izleyip görüntü alan polis rapor hazırlayarak Salihli Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.
      Salihli Cumhuriyet Savcısı Seyfullah Öselmiş de hazırladığı iddianamede "Güvenlik kuvvetlerine silahlı direnme göstermek suretiyle suç işleyen Ertuğrul Karakaya'nın ölüm yıldönümünde mezarlık içinde slogan atarak suçu ve suçluyu övmek suçunun işlendiği kanaatine varılmıştır'' diyerek Karakaya ve 19 kişi hakkında TCK'nın 215/1 maddesi gereği 2'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.
     
     Ahiret mahkemesini bekliyordum
      Dünya Kadınlar Günü'nün ertesi, 9 Mart 2007'de hâkim karşısına çıkacak olan Karakaya, “Ben ahiret mahkemesini bekliyordum. Ama şimdi, yaşarken mahkemeye çağırdılar. Benim suçum ne, oğlumun suçu neydi? Gözüm görmüyor, kolum kırık. Hâkim beni bir görsün'' dedi.
     
     Katılmadı sanık oldu
      Anma törenine katılmadığı halde sanık durumuna sokulan Ertuğrul Karakaya'nın ağabeyi Erol Karakaya da mahkeme sonucu ne olursa olsun, yaşadığı sürece kardeşini anmaya devam edeceğini söyledi.
     
     Suç kaydı yok
      Emek Partisi Salihli İlçe Başkanı Turgut Güler de, Ertuğrul Karakaya hakkında doğum yeri Uşak, olay yeri Ankara ve Manisa emniyetinde suç kaydı bulunmadığının altını çizerek “Suç kaydı bulunmayan bir kişi nasıl suçlu olur'' dedi.
milliyet



Bu haber 336 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs