En Sıcak Konular

'Milletin efendisi değil, hizmetkarıyız'

15 Kasım 2009 20:42 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de görüşülen 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' için çıktığı Anadolu seferinin ikinci durağında İzmir'e, daha sonra da Turgutlu'ya geldi. Başbakan halka seslenişinde, "Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetka

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından sonra bölüm bölüm duble yol haline getirilen 590 kilometrelik İzmir - Ankara bölünmüş devlet karayolunun açılışına katılan Başbakan, İzmir'den sonra Manisa'nın Turgutlu ilçesinde halka seslendi. Erdoğan, "Yıllardır Turgutlu'daki kardeşlerimiz ile görüşme fırsatını bulamadık. Ertelenmiş olan ziyaretimizi yapalım dedik. Mutluyum. Çünkü Turgutlu'daki yaşayan vatandaşımız duble yol ile Ankara'ya çok daha rahat ulaşmış olacak. Yol medeniyettir dedik yola çıktık. Yolu olmayan medeniyetten bahsetmesin. Suyu olmayan medeniyetten bahsetmesin" diyerek konuşmasına başladı.  

Başbakan Erdoğan, Turgutlu'da kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara, "Turgutlu'da 300 yataklı hastane başladı. Ben Ankara'dan takip ediyorum siz Turgutlu'dan takip etmiyorsunuz. Turgutlu'da başarılı bir belediye başkanı var. Şu gördüğünüz meydan, Türkiye'de böyle bir meydan ne illerde var ne de ilçelerinde kıymetini bilmeniz gerekir." diye konuştu. 79 senede ülkede 6 bin 100 kilometre yol yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, hükümetleri döneminde 7 yılda 11 bin kilometre yol yaptıklarını ifade etti.

Erdoğan, "Nerden nereye. Bazıları diyor ki hala ne yaptınız ki. Halep ordaysa arşın Turgutlu'da. Bizim iktidarımızda bunların yapılmasını hazmedemiyorlar. Türkiye bir anda sıçramasını yaptı. Biz onların açıklarını kapatıyoruz. Devletin faizi yüzde 63'tü, şimdi tek haneye düştü." dedi. 'Memura, işçiye çok az zam yapıldı.' diyenlere Başbakan Erdoğan, enflasyona; işçileri ve memurları ezdirmediklerini vurguladı. İşçi ve memurlara enflasyonun üzerinde zam yaptıklarını dile getiren Erdoğan, enflasyonun altında hiçbir zaman zam yapmadıklarını söyledi.

Demokratik açılım sürecinden bahseden Başbakan Erdoğan, ''Değerli kardeşlerim herkesin şunu iyi anlamasını istiyorum. Demokrasi hepimiz içindir, özgürlükler hepimiz içindir. Geçmiş dönemleri bir hatırlayın, Türkiye'de ne zaman demokrasi askıya alındıysa, aynı yıllar içinde Türkiye'nin kalkınması da ilerlemesi de ne yazık ki askıya alınmıştır. Demokrasinin askıya alındığı yıllarda, demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde, demokrasinin zaafa uğradığı yıllarda, Türkiye hep gerilemeye başlamıştır." şeklinde konuştu. Terörle mücadelede 30 yılda askerlerin ve polisin çok uğraştığına ifade eden Erdoğan, bu mücadelede çok şehit verildiğine dikkat çekti. Başbakan, "Sadece askeri ve polis ile çözüm oldu mu? olmadı. Bunun yanında atmamız gereken psikolojik ve sosyolojik adımlar var. Toplumu asla göz ardı edemezsiniz. Her yönüyle ele alıp, ne gibi eksikler olduğu tespit etmeye çalışıyoruz ve bunların analizlerini yapıyoruz." dedi.

Türkiyey'yi dışarıdan kuşatmaya çalışanların olduğunu dile getiren Başbakan, bunlara karşı diplomatik adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Avrupa'da Amerika'da bu adımları attık, atmaya da devam ediyoruz. Ama kimse kalkıpta şunu söyleyemez. 'Bu dışarının bir projesidir.' Bunu diyen iktidarımıza haksızlık yapar. Bu gaflettir dalalettir. Bizi bunu yakıştırmaya çalışanlar aynaya baksınlar."

Türkiye'nin artık dünyada gündemi belirlenen ülke değil, gündem belirleyen bir ülke konumuna geldiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, diğer ülkelerin olduğu gibi Türkiye'nin de ekonomik ve işsizlik sorunu olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık Türkiye'de üniversitesi olmayan bir il kalmadığını belirterek, 'Efendim, 'Üniversiteyi bitiriyor ama işsizim' sevgili kardeşim ABD'deki de üniversite bitirmiş ama işsiz. Bu bütün dünyanın her yerinde aynı şekilde var. Japonya tarihinde görmediği işsizliği yaşıyor, Almanya, İngiltere öyle aynı. Bunlar hep üniversite bitirmiş insanlar'' dedi. Başbakan Erdoğan, "Ülkemizde İşsizlik sorunu yüzde 13'tür. Geldiğimizde 10.7 idi" diyerek, GAP projesinin 2013 kadar büyük ölçüde bitirecekleri belirtti. Konya Ovası Projesinin de devam ettiğini ifade eden Başbakan, yapılan teşviklerle işsizlik oranlarını tek haneli rakamlara gerileyeceğini kaydetti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a karşılamada kavun hediye edildi. Konuşma sonrasında Başbakan Erdoğan, vatandaşlara kitap, çocuklara oyuncak hediye etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanından özel uçak ''DAP'' ile saat 17.50'de Ankara'ya gitti.

cihan



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,535 µs