deprem! | " /> deprem! | "/>

En Sıcak Konular

YARSAV'da deprem!

15 Kasım 2009 19:05 tsi
YARSAV'da deprem! YARSAV seçimlerinden FLAŞ haber... YARSAV'da Eminağaoğlu dönemi bitti. Eminağaoğlu ve yandaşlarının salonda olay çıkardığı bildiriliyor...

YARSAV 2. Olağan Genel Kurulu, Türkiye Barolar Birliği Konferans Salonunda yapıldı.

Seçimde, YARSAV'ın 13 kişilik yönetim kurulu asil üyeleri ile 5 kişilik denetim kurulu asil üyeleri ve yedek üyelerinin seçimi tamamlandı.

Yönetim kurulu asil üyeliği için 15 kişilik çarşaf liste ile seçime gidildi. Delegelerin, çarşaf liste üzerinde iki adayın isimlerinin üzerini çizerek 13 kişiyi belirlemeleri istendi.

Yapılan seçimde 441 delege oy kullandı, 3 delegenin oyu geçersiz sayıldı. Ömer Faruk Eminağaoğlu geçerli oyların 195'ini alarak liste dışı kaldı. Listeye sonradan eklenen Aydın Tezcan da 247 oyla liste dışında bırakıldı.

YARSAV Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
''Nuh Hüseyin Köse, Remzi Özdemir, Kazım Dağdeviren, Eray Karınca, Gürsel Özkan, Mehmet Ruşen Gültekin, Emine Ülker Tarhan, Leyla Köksal, Fetih Sayın, Muhammet Önder Tekin, Murat Arslan, Ali Rıza Aydın ve Hasan Akgedik.''

Seçim sonucuna delegelerden biri itiraz ederek divan kuruluna dilekçe verdi. Divan Başkanı Mahir Ersin Germeç, seçim tasnif kurulunun oyları açıkça sayıp değerlendirdiğini belirterek yapılacak bir şey olmadığını söyledi.

Yönetim kuruluna seçilen üyeler daha sonra toplanarak YARSAV Başkanı ile diğer organların seçimini gerçekleştirecek.

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında soruşturma başlattı..

EMİNAĞAOĞLU VE YANDAŞLARI OLAY ÇIKARDI

YARSAV'da yapılan seçimlerde Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, yönetim kuruluna girememesinden sonra ortalık karıştı. Gün boyu YARSAV 2. Olağan Genel Kurulu'nu izleyen gazeteciler dışarı çıkartıldı. Güvenlikçiler içeri girmeye çalışan gazetecileri engelliyor.

Eminağaoğlu'nun YARSAV başkanlığı için yeniden aday olamayacak olması, fırtınalar koparttı.

Divan Kurulu'na seçimlerin iptal edlimesi yönünde büyük bir baskı var.

Eminağaoğlu ve ekibinin 1-2 ismi istifa ettirmeye çalışarak seçimleri yenilemeye çalıştığı öğrenildi. YARSAV Divan Kurulu ise seçim yapıldıktan sonra istifaların mümkün olmadığını belirtiyor.

Eminağaoğlu ve ekibinin seçimlerin iptali için yoğun baskısı devam ederken, gün boyu seçimleri izleyen gazeteciler dışarı atıldı. Güvenlik görevlileri gazetecilerin içire girmesine engel oluyor. Fırtınaların koptuğu salonda nelerin yaşandığı bilinmiyor.

NE DEMİŞTİ?

Ömer Faruk Eminağaoğlu, Barolar Birliği salonunda yapılan Genel Kurul öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada yargının psikolojik baskı altında olduğunu ileri sürmüş, Osman Kaçmaz'ın kendisi hakkındaki davaya bakmasıyla ilgili gazetecilerin sorularına ise cevap vermemişti.

İSTİFALAR

Sık sık ideolojik çıkışlarıyla gündeme gelen YARSAV’ın 2. Olağan Genel Kurulu’nda çok sayıda üyenin de istifa ettiği ortaya çıktı. En son Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, birliğe sert eleştiriler yönelterek istifa etmişti.

2. Olağan Genel Kurulda, istifa edenin sadece Can olmadığı ortaya çıktı. YARSAV'ın çalışmalarını beğenmeyen tam 60 üye istifalarını sundu.

1 Kasım 2009 günü itibariyle birliğin üye sayısı bin 213 iken fiilen çalışan üye sayısı da bin 178. Emekli sayısı ise 35. YARSAV'ın 2. Olağan Genel Kurulu'na Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt ile Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da katıldı.

Ajanslar-aa-iyibilgi



Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,495 µs