En Sıcak Konular

BBP: İnsancıl açılım lazım

15 Kasım 2009 17:46 tsi
BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, bölgesel demokrasi açılımından çok insancıl açılımı hükümete önerdiklerini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde partililerle biraraya gelen Remzi Çayır, düzenlenen yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk ulusunun adaletli bir sisteme, üretime ve görüşe ihtiyacı olduğunu ifade eden Çayır, ''BBP olarak bireysel inanç özgürlüklerinin, insanların kendileri ifade edebilecekleri özgürlüklerin olduğu insancıl açılımın gerektiği görüşündeyiz'' dedi.

 ''Bölgesel demokrasi açılımından ziyade insancıl açılımı hükümete teklif ettik'' diyen Çayır, şöyle konuştu:
 ''İnsanlar aç, insanlar sefil. Edirneli, Diyarbakırlı kardeşlerimiz aç. İnsanlar insanca yaşamak istiyorlar. İnsanlarımız, karnı tok, şereflice ve endişesiz yarınlara kollarını açmak istiyorlar. Bunların yapılabilmesi için iktidarın, milletin meselelerine dönük çalışması gerekiyor. İktidarın şu anki ortaya koyduğu çaba doğru olmakla birlikte metodunun yanlış olduğunu söylüyoruz.

Hükümetin kavgasız bir toplum isteme çabasını doğru karşılıyoruz. Ancak metotlarını yanlış buluyoruz. Zira Kürtçe seçmeli ders olursa, bu milleti böler. Bütünlüğü bozacak ifadeler veya benzeri birtakım haller Türkiye'yi böler. Son günlerde mecliste yaşanan hadiselere bakıldığında, Türk milletinin bu tür kısır döngülerle zamanının tüketildiği ve başka yerlerdeki birtakım problemleri yok sayarak insanlarımızın dikkatinin çekildiği de görülmektedir. Yani 'cambaza bak' diyorlar. Arkada başka şeyler götüren iktidar, bir sürü şeyi unutturan iktidar gözükmektedir.''
 
 -HELİKOPTER KAZASI-
 
 Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamlarını yitirdikleri helikopter kazasına da değinen Çayır, ''Hükümet ne yazık ki arama-kurtarma çalışmalarında ortaya koyduğu beceriksizliği ve hantallığı, işin aydınlatılmasında da devam ettirmektedir'' dedi.

''Birkaç adım atıldıysa, bu da BBP Genel Merkezi'nin uğraşları sonucu atılmıştır. Göstermelik TBMM Araştırma Komisyonu kurulmuştur. Komisyonun da bugüne kadar vardığı henüz bir sonuç yoktur'' diyen Çayır, ''Biz BBP yetkilileri olarak, Başbakan'a bu işi ciddiye almasını, ilgililer hakkında soruşturma açılması ve bilgiye ulaşmada önümüzün açılmasını talep ettik. Yardımcı olacağını söyledi, ama ne yazık ki şu ana kadar yardım etmiş değil'' diye konuştu.

Uçuş iznini veren ilgili havaalanı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün de herhangi bir bilgi vermekten kaçındığını da savunan Çayır, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nı mahkemeye verdiklerini bildirdi. Çayır, ''Savcılıktan soruşturma izni için Başbakan'ın izin vermesi gerekiyor. İzin vereceğini ifade eden Başbakanımız ne yazık ki şu ana kadar izin vermedi. İktidarın, bu toplumun Yazıcıoğlu öldürüldü algısı doğru mudur, değil midir, bilgisine sunması, aydınlatması gerekiyor'' dedi.

aa



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,082 µs