En Sıcak Konular

YARSAV Başkanı: Psikolojik baskı var

15 Kasım 2009 17:41 tsi
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yargının bugüne kadar görülmemiş bir şekilde baskı altında olduğunu savunarak, siyasi iradenin bu tutum ve davranışlarından vazgeçmesini istedi.

Eminağaoğlu, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, kendisi hakkındaki davaya bakması ile ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.

YARSAV başkanlık seçimleri, Barolar Birliği'nde yapılmaya başlandı.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Eminağaoğlu, 'dinlenmiyorum, teknik takibe tutulmuyorum' diyen kimsenin olmadığını, yasal güvencelerin dahi ortadan kalktığını ileri sürdü.

"Tüm bunların, yargı kararı ile yapıldığı, belirli kurumlar var." diyen Eminağaoğlu, "Türkiye'de bugüne kadar gizli tutulan, gizlenen, yargı kararları olmamıştır. Dinleme ve teknik takip kuralları gizlenmektedir. Gizlenenlere itiraz etme olanağı sağlanmamaktadır. " ifadesini kullandı.

Yargının, bugüne kadar uğramadığı boyutlarda saldırıya maruz kaldığını ileri süren Eminağaoğlu, şöyle devam etti: "YARSAV, yargı bağımsızlığı dışında hiçbir amacı olmayan, hukukun üstünlüğü dışında bir amacı olmayan, uluslararası arenada Türkiye'nin yargı bağımsızlığını savunan bir dernektir. YARSAV'a yönelik saldırılarla Türkiye'de karanlık bir tablo var. Siyasi irade bu tutum ve davranışlarından vazgeçmelidir. Baskı yaratmaktan vazgeçmelidir. Yargıyı rahat bırakmalıdır. Ancak Türkiye'de bugün baskı altında bir yargı vardır. Biz bunun mücadelesini vermekteyiz. "

"TİB Başkanı Fethi Şimşek'in açıklamaları sizi tatmin etti mi?" şeklindeki soruya Eminağaoğlu, "Adalet müfettişlerinin İstanbul Emniyeti'ne yazdığı, TİB'deki verilerin ayrı bir tarafa kaydedilmesi, daha sonra da TİB deki tüm kayıtların imha edilmesi yönünde bir yazı vardır. Bu sanırım Sayın TİB Başkanı'nın açıklamalarını yanıtlamaktadır. Bu konu Yargıtay santrali boyutuna çekilmektedir. Ancak burada işyerinin de teknik takipte olması durumu vardır. Bu yüksek yargının, Yargıtay'ın ortam dinlemesine tabi tutulduğu anlamındadır. Bu da çok vahim bir durumdur. " cevabını verdi.

Eminağaoğlu, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, kendisi hakkındaki davaya bakması ile ilgili soruları ise cevapsız bıraktı.

Öte yandan, başkanlık seçimlerine Osman Kaçmaz da katıldı. Salonda kameraların ilgisinden rahatsız olan Kaçmaz, dışarı çıktı. Kameralar bir süre Kaçmaz'ı takip ettikten sonra, görevlilerin uyarısı üzerine çekim yaptıkları alana geri döndü. Kaçmaz'ın da bir süre sonra tekrar salona girdiği görüldü.

Seçimler sırasında Ankara Hakimi Mustafa Ateş ise Eminağaoğlu'nun tek aday olarak gösterilmesini, "Genel Kurula psikolojik baskı yapılıyor." diyerek eleştirdi.

cihan



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,656 µs