En Sıcak Konular

Pakdil: Dünyada rol üstlenici bir ülke haline geldik

15 Kasım 2009 14:50 tsi
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Türkiye'nin dünyada rol üstlenici bir ülke haline geldiğini söyledi.

Pakdil, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti milletvekilleri Cafer Tatlıbal ve Veysi Kaynak ile birlikte belediyenin çalışmalarını inceledi.

İlk olarak Namık Kemal Mahallesi'nde yapımı devam eden taziye evi inşaatını inceleyen Pakdil, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu hatırlatan Pakdil, ''Büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Kutlu bir medeniyet inşa etmiş bir ecdadın torunlarıyız. O günden bugüne geçen süre içinde ayağımızın sürçtüğü zamanlar olmuştur sıkıntılı zamanlarımız olmuştur. Ama Osmanlı'nın küllerininden Türkiye Cumhuriyeti'ni ortaya çıkarmışızdır. Bu mücadeleyi ekonomik güçle birlikte taçlandırmak istiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında hedefimiz ilk 10 büyük devlet içine girmektir'' dedi.

Türkiye'nin şu anda yetişmiş ciddi bir insan potansiyeli bulunduğuna dikkati çeken Nevzat Pakdil, şöyle konuştu:

''Dışarıda gezdiğiniz zaman Türkiye'nin gücünü daha iyi anlıyorsunuz. Geçmişte ticaretimizin olmadığı ülkelerle ticaret yapma noktasına geliyoruz. Bu çalışmalara devam ediyoruz. Türkiye artık dünyada rol üstlenici bir ülke haline gelmiştir. Yani Türkiye'nin görüşü düşüncesi alınmadan Orta Doğu'da veya diğer ülkelerde bir adım atılmıyor. Küresel güç olarak kabul edilen ülkeler Türkiye'nin görüşlerini alıyorlar. Ne düşünüyor diyorlar. Türkiye artık oturduğu masada edilgen bir pozisyon, pasif pozisyonda değil. Başka ülkelerin söylediğini kabul eden bir Türkiye değil. Gerektiği zaman masadan kalmasını bilen bir ülkedir ama hiçbir ülke Türkiye'yi oturduğu masadan kaldıracak konumda değil. Bütün meselelerde Türkiye'nin görüşü mühim.''

Türkiye'nin ekonomik kriz ortamını uygun şekilde atlatmaya çalıştığını ifade eden Pakdil, ''Geçen süre zarfında ülkemiz büyümesine devam ediyor. Bu kriz bütün ülkeleri kasıp kavurdu, dünyanın çeşitli ülkelerine gittiğiniz zaman sıkıntıları görüyorsunuz. Önümüzdeki yıllar içinde her gün büyüyerek ekonomisine ciddi değerler katarak devam edecektir''ifadelerini kullandı.

''Birbirimizle kavga ederek bir yere varamayız'' diyen Pakdil, ''Herkesin çözüm önerileri nedir? Bunları birleştirerek Türkiye'yi büyütmemiz lazım. İnşallah buna doğru gidiyoruz. Türkiye'nin gidişatı hayra gidiştir. Bizler daha iyi şeyler yapacağımızı iddia edebiliriz. Bize düşen görev güzel yaptığımız şeylere karşı gıpta etmektir. Haset etmek değildir. Ama olan biten güzellikleri yok kabul etmenin kimseye faydası olmaz'' dedi.
 
aa



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,303 µs