taktik sonra fırça | " /> taktik sonra fırça | "/>

En Sıcak Konular

Eylemcilere önce taktik sonra fırça

15 Kasım 2009 09:13 tsi
Eylemcilere önce taktik sonra fırça
Genel Kurul'da açılımı protesto eden İşçi Partili 2 genci CHP'li Canan Arıtman'ın Meclis'e soktuğu ortaya çıkmıştı. Gençlerin, Erdoğan'ı beklemeden henüz Ömer Çelik konuşurken slogan attıkları için Arıtman'dan fırça yedikleri de öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu, demokratik açılımın görüşüldüğü sırada dinleyici locasında oturan İşçi Partis'ne bağlı Türkiye Gençlik Birliği üyesi İlkay Akay, Osman Erdil ile Şehit Aileleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba'nın eylemlerine sahne oldu.

İçtüzük gereği özel oturumlarda ziyaretçi yasağı olduğu her üç ismin de CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın özel izniyle Meclis'e girdiği ortaya çıkmıştı.

Ancak Arıtman'ın eylemcileri içeri sokmakla kalmayıp taktikler verdiği de anlaşıldı. Arıtman'ın İşçi Partili İlkay Akay ve Osman Erdil'e eylem öncesinde “Panik yapmayın, bir şey olmayacak konuştuğumuz gibi” dediği öğrenildi. Akay ve Erdil'in bir gösteri yapacağını anlayan görevliler, Akay'ı ön sıralara yerleştirdi. Yerinin değiştirilmesine tepki göstererek dışarı çıkan Akay, bir süre sonra yeniden içeri girerek görevlilerin gösterdiği yere oturdu.

NİYE ACELE ETTİNİZ

Akay ve Erdil, Meclis'te Ömer Çelik açılımı anlatacağı sırada ayağa kalkarak slogan atmaya başladı. Görevliler hemen müdahale etti ve iki genci gözaltına aldı. Eylemden sonra serbest bırakılmaları için çabalayan Arıtman, bu sırada eylemcileri “Neden erken eylem yaptınız. Başbakan konuşurken protesto edecektiniz, keşke onu bekleseydiniz” diyerek azarladı.

Arıtman'ın davetlisi olduklarını doğrulayan Akay da dün yaptığı açıklamada, “Meclis'e Arıtman'ın davetlisi olarak girdik. Orada kayıtsız duramazdık. Eylemden pişman değiliz, yine yaparız” dedi. Erdil de, “Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında tepkimizi dile getirecektik. Ancak Çelik'in konuşmasını dinleyince bağırdık” diye konuştu.

AKBABA'YI DA O GETİRDİ

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba'nın da dinleyici locasına Arıtman aracılığıyla girdiği öğrenildi. Akbaba görüşmelerden önce Arıtman'ı ziyaret etti. Burada bir süre oturan Akbaba, Arıtman'ın danışmanı tarafından dinleyici locasına götürüldü. 10 Kasım'daki pankart eyleminin arkasındaki isim de olan Arıtman daha önce kamuoyundan tepki çeken davranışları nedeniyle CHP lideri Deniz Baykal tarafından da uyarılmıştı.

yenişafak



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,739 µs