En Sıcak Konular

Köşeye sıkışan Uzan bakın ne yaptı

15 Kasım 2009 09:07 tsi
Köşeye sıkışan Uzan bakın ne yaptı 
Libananco’nun 10.1 milyar dolarlık davasının geçen haftaki duruşmasına gitmeyen Uzan, can güvenliğini bahane ederek, mahkemeyi ifade vermek için Paris’e çağırdı.

Fransa’ya sığınan Genç Parti Lideri Cem Uzan, Paris’te hapsoldu. Hakkında verilen tutuklama kararları nedeniyle Fransa dışına çıkamayan Uzan, Libananco şirketi tarafından açılan tahkim davasına da katılamadı. Mahkemeye dilekçe veren Uzan, can güvenliğinin olmadığını öne sürerek, mahkeme heyetini Paris’e çağırdı.

Libananco davasında Cem Uzan süprizi yaşandı. Merkezi Güney Kıbrıs’ta bulunan Libananco şirketinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık tahkim davasının son duruşmaları geçtiğimiz hafta ABD’de yapıldı ve duruşmalar bir hafta sürdü. Duruşmalarda iki taraf da, iddialarla ilgili son savunmalarını yaparak son belgelerini sundu. Mahkemenin, kararını ise mart ve nisan aylarında vermesi bekleniyor.

UZAN KÖŞEYE SIKIŞTI

Daha önce, mahkemeye tanık olarak ifade vermek için başvuruda bulunan Cem Uzan, duruşmalara katılmadı. Bunun yerine bir dilekçe vererek, hakkındaki tutuklama kararları ve can güvenliğinin olmaması nedeniyle Fransa dışına çıkamadığını mahkemeye bildirdi. Cem Uzan, uygun görülürse mahkemenin görevlendireceği bir heyete ifadesini Fransa’da vermek istediğini bildirdi. Mahkeme heyeti ise bu taleple ilgili olarak henüz karar vermedi. Mahkeme, Uzan’ın dinlenmesine karar verirse, bir heyet Paris’te Uzan’ın ifadesini alacak.

ABD’YE GİTSEYDİ TUTUKLANACAKTI

Cem Uzan’ın Fransa’ya sığınmasının ardından Türkiye’deki mahkemelerden tutuklanması konusunda birçok karar alındı. Ayrıca, ABD’li cep telefonu şirketi Motorola’nın da ABD mahkemelerinde Cem Uzan’ın tutuklanması konusunda aldırdığı kararlar bulunuyor. Dolaysıyla, Uzan, Libananco mahkemesine katılmak için ABD’ye gitseydi, tutuklanarak ABD hapishanelerine atılacaktı. Bu nedenle, Uzan’ın Fransa dışına çıkmadığı öğrenildi. Uzan’ın, can güvenliğinin olmadığı yönündeki iddiaları ise inandırıcı bulunmadı.
 
star



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,799 µs