En Sıcak Konular

Sempozyumda öksürenlerin sayısının artması Bakan Akdağ'ı tedirgin etti

14 Kasım 2009 22:42 tsi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da katıldığı sempozyumda dinleyiciler arasında öksüren artınca, ''Buraya da mı grip geldi? Erzurum'da durum iyiydi ama. Gittiğim her toplantıda kaç kişi öksürüyor diye dikkat ediyorum." dedi.

Sağlık Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ, Palandöken Dağı'nda bir otelde Türkiye Nükleer Tıp Derneği tarafından düzenlenen 'PET BT Sempozyumu'na katıldı. Konuşması sırasında öksürenlerin sayısının artması Bakan Akdağ'ın dikkatini çekti. Akdağ, "Buraya da mı grip geldi? Erzurum'da durum iyiydi ama. Gittiğim her toplantıda kaç kişi var, kaç kişi öksürüyor diye dikkat ediyorum'' diye konuştu.

Bilimsel derneklerin daha çok kendi alanlarıyla ilgili toplantılar yaptığını kaydeden Bakan Akdağ, "Sizlerin bu alanda bizlere katkı vermesi çok önemli. Türkiye'deki nükleer tıpla ilgili hizmetler iyi bir organizasyon şemasıyla hakkaniyet içinde bütün bölgelere de yayılmış olarak nasıl sunulur. Biz bunu elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada sizden destek bekliyorum. Yetişmişlik anlamında biz batıdaki meslektaşlarımızın hiç de gerisinde değiliz. Ama sayı yetersizse bunu en verimli bir şekilde kullanabileceğimiz bir organizasyon temin etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kanser taramaları konusunda mesafe aldığını belirten Bakan Akdağ, ''Artık bir ulusal kanser kontrol programımız var. 81 ilde ücretsiz taramalar yapıyoruz. Özellikle meme kanserleri, kolon kanserleri ve servis kanserleriyle ilgili olarak. Sigara konusunda Türkiye dünya sağlık örgütünün bu işi yaygın olarak bütün ülkede, kapalı mekanlarda başarmış ülkeler açısından 6. sıraya koymuş bir ülkedir. Kanser taramalarıyla ilgili 81 ilimizde ücretsiz tarama merkezlerimiz var. Burada da insan kaynağı sıkıntımız var. Biz aslında tüm ihtiyacı olan kadınlara meme taraması yapabilecek durumdayız. Buna parasal anlamda gücümüz yetiyor. Ama bütün bu mamografileri okuyacak kardiyolog sıkıntımız var. Yani zaten rutini zorla yürüten bir meslek grubunun bu kadar geniş taramalı olduğu zaman bunu nasıl yürütebileceği, ana sorun bu'' şeklinde konuştu.

CİHAN



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs