En Sıcak Konular

Sapık katilin bahçesinde 11 ceset

14 Kasım 2009 20:29 tsi
ABD'nin Ohio eyaleti Cleveland kentindeki bir ev 1953'te İngiltere'de ortaya çıkan eski savaş gazisi askerin cinayetlerini hatırlatıyor.

Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın ajanlarının ortaya çıkardığına göre, Cleveland'daki evin sahibi eski deniz piyadesi Anthony Sowell'ın (50) 2 gün önce belirlendiği gibi 6 kadını değil, 11 zenci kadını tuzağına düşürerek öldürdüğü belirlendi.

Kadınların cesetleri evin bahçesine gömülmüş durumda bulundu. 10 maktulün kimlikleri de belli oldu. Kadınların yalnız ve genellikle umutsuz görünen kişiler oldukları ve içkiyle aldatılarak boğuldukları anlaşıldı.

6 milyon dolar kefalet senedi belirlenen Sowell, Jaqonya'da da görev almış eski bir deniz piyadesi askeri. FBI, emekli “sapık” askerin evinde ve bahçesinde röntgen cihazı ve termal arama aygıtıyla turuncu işaretlenmiş yerlerde arama yaptı.

1953-RILLINGTON

İngiltere'de 1953'te başkent Londra'nın Rillington Caddesi 10 numaralı evde ortaya çıkarılan cinayetler, Cleveland'dakine benziyor. Burada, 1. Dünya Savaşı'nda askerliğinden sonra sonra katıldığı 2. Dünya Savaşı'nda anestezi uzmanı çavuş olarak görev yapan John Reginald Halliday Christie, 8 kadını bayıltarak öldürdü. 1898 doğumlu Christie, 8 kadını aldatarak evinde öldürmüş ve onları evinin duvarlarına gömmüştü. Nekrofil (ölüseven) John Christie'yi İngiliz aktörü ve yönetmeni Richard Attenborough 1971'de oynadı. Filmde büyük İngiliz aktör John Hurt, katil Christie'nin yalan ifadesiyle suçsuz yere idam edilen, Galli delikanlı Timothy Evans'ı oynadı. Anestezi uzmanı katil Christie de 1953'de idam edildi.

A.A.



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs