En Sıcak Konular

Diyarbakır'da 43 sivil toplum kuruluşu Öymen'e tepki gösterdi

14 Kasım 2009 16:34 tsi
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen'in 'Dersim isyanı' sözlerine tepkiler devam ediyor. Öymen'e Tunceli'den Diyarbakır'dan da tepki geldi. İldeki 43 sivil toplum kuruluşu ortak bir açıklama yaparak Öymen'i istifa etmeye çağırdı.

Diyarbakır'da 43 sivil toplum kuruluşu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in demokratik açılım ile ilgili konuşması sırasında ''Dersim isyanı'' sözlerine tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı Diyarbakır Demokrasi Platformu'ndan Harika Peker okudu. Tüm-Bel Sen Diyarbakır Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Öymen'in açıklamasının Meclis tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulandı. Şiddeti ve savaşı dayatanların, tarihin karanlık sayfasında insanlık ailesi tarafından lanetlenmiş kişilikler olarak yer aldığını söyleyen Peker, "CHP sözcülerine hatırlatmak gerekir ki, annelerin evlat acısının, akan kardeş kanının üzerinden statükolarını ve iktidarlarını sürdüren hiçbir siyasal anlayış varlığını sürdürememiştir." diye konuştu.

CHP siyasetini yürütenlerin tarihten gerekli dersleri çıkarmaları için bir kez daha yakın tarihe bakmalarını hatırlatmak istediklerini dile getiren Peker şunları söyledi: "Bu nedenle Meclis'te yaptığı açıklamayla şiddet ve çatışma ortamını körükleyerek, daha fazla evlat acısının yaşanmasını isteyen, vicdanı duygulardan yoksun Onur Öymen'i ve onu alkışlayan zihniyeti kınıyoruz. Başta CHP'nin bölge örgütleri olmak üzere, kendine sosyal demokratım diyen, halkların kardeşliğini savunan şahsiyetleri CHP'den istifa etmeye çağırıyoruz."



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,392 µs