sistematik baskısı altındayız' | " /> sistematik baskısı altındayız' | "/>

En Sıcak Konular

'İsrail'in sistematik baskısı altındayız'

14 Kasım 2009 13:03 tsi
'İsrail'in sistematik baskısı altındayız' Dünyanın önde gelen ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), yayınladığı bildiride Gazze raporu nedeniyle İsrail tarafından sistematik baskı gördüğünü ve kendilerine karşı iftira kampanyası yürütüldüğünü açıkladı.

Grup tarafından yapılan açıklamada, Gazze saldırısı nedeniyle yayınladıkları eleştirel raporlarına karşılık İsrail'in HRW'ye karalayıcı ve küçük düşürücü ithamlarda bulunduğunu bildirildi.

HRW'yi sert bir şekilde eleştiren İsrail, Yahudi karşıtı raporların yayınlanması için örgütün Suudi Arabistan hükümetinden mail destek aldığını da ileri sürüyor.

Suçlamaları 'saçma' olarak değerlendiren HRW Direktörü Iain Levine, kendilerinin her zaman birileri tarafından eleştirildiğini, ancak son birkaç aydan bu yana önemli derecede gözdağı ve karalama kampanyasına maruz kaldıklarını söyledi.

Iain Levine, 'fesat tertibi' tabirini kullanma konusunda tereddüt yaşadığını belirterek, "Ancak bize karşı sistematik bir karalama kampanyası var ve bu koordineli bir şekilde yürütülüyor. Bu yalanları ve kasıtlı olarak verilen yanlışları reddetmek için çok zaman harcıyoruz." dedi.

Grup tarafından yapılan açıklamada, kendilerine karşı karalama kampanyasının Kudüs merkezli İsrail sivil toplum kuruluşları tarafında yapıldığı bildirildi. Karalama kampanyalarının HRW Ortadoğu Temsilcisi Sarah Leah Whitson'un Suudi Arabistan'ı ziyareti sonrası çoğaldığı belirtildi. İsrail sivil toplum örgütleri, HRW'nin Suudi yetkililerden İsrail aleyhine yayınlar karşılığında mali yardım talep edildiğini iddia ediyor.

Sarah Whitson ise Suudi Arabistan ziyaretinin daha önce Japonya, Güney Afrika ve Tel Aviv'e yapılan ziyaretlerle aynı amacı taşıdığını belirterek, "Bizim Suudi hükümetinin desteğini kazanmak istediğimiz düşüncesi tam saçmalık. Hiçbir hükümetten mali destek almıyoruz ve bu örgütün ana prensibidir."dedi.

İsrail'in uyguladığı baskıyı aktaran HRW Direktörü Levine, "Çok büyük baskı ve saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırının bazıları kişisel saldırılar. Daha önce Richards Goldstone'nin maruz kaldığı saldırılara benzer." diye konuştu.

Öten yandan konu ile ilgili konuşan İsrail hükümet yetkilisi Ron Dermer, "Bu tür örgütlerle savaşmaya devam edeceğiz. Biz burada oturup insan hakları örgütlerinin bize saldırmalarını bekleyemeyiz." dedi.

Cihan



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,207 µs