En Sıcak Konular

CHP'lileri Meclis'ten kaçıran konuşma

13 Kasım 2009 20:12 tsi
CHP'lileri Meclis'ten kaçıran konuşma

Demokratik Açılım görüşmeleri söz düellolarıyla başladı. Konuşma sırası Başbakan Erdoğan'a gelmişti. 'Şehitler üzerinden prim yapanlar var' dedi Baykal ve CHP'li milletvekilleri salonu terketti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Şiddet üzerinden, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını zannedenler var. Bunlar tabii ki bu sürece karşı çıkıyor. Hatta 'şehitler gelsin de biraz daha fazla bağıralım' diye bekleyenler var'' sözü üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP'li milletvekilleri Genel Kurul Salonunu terk etti.

Erdoğan, ''demokratik açılım'' konusunda partisinin görüşlerini açıklarken, bu sürece, içeriğini bilmediği için karşı çıkanlar bulunduğunu belirterek, ''onları bilgilendirmek boynumuzun borcudur. Edirne'den Ardahan'a kadar karış karış, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşıp bunu anlatacağız'' dedi.

''Açılım sonunda rant kapıları kapanacak olan istismarcılar var'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Şiddet üzerinden, şehit cenazeleri üzerinden siyaset yaptığını zannedenler var. Bunlar tabii ki bu sürece karşı çıkıyor. Hatta 'şehitler gelsin de biraz daha fazla bağıralım' diye bekleyenler var'' diye konuştu.

Muhalefet milletvekillerin laf atmasına Erdoğan, ''(Yok) diyorsanız niye bağırıyorsunuz? Siz yapmıyorsanız niye alınıyorsunuz? Alınmayın rahat olun. Niye rahatsız oluyorsunuz?'' karşılığını verdi.

Bu sözler üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'li milletvekilleri Genel Kurul Salonunu terk etti.

Erdoğan, ''CHP grubuna 'güle güle' diyorum. Siz olmadan (laf atılmadığı için) daha rahat konuşurum. Bunların düşünceye tahammülü yok, bunların meseleleri konuşmaya tahammülü yok. Bunlar izleyici tribününü provoke edenleri buraya getirenlerdir. Anlayış bu...'' diye konuştu.

BAYKAL KULİSTE KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel Kuruldaki konuşmasını, ''Muhalefete, 'şehit cenazelerinin gelmesini istiyor' diye, hiç kimsenin konduramayacağı bir ithamı utanmadan bir Başbakan yapıyor'' diye eleştirdi.

CHP'liler, Erdoğan'ın konuşmasını protesto ederek, Genel Kurul Salonunu terk etti.

Kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, üzüntü verici bir olay olduğunu ifade etti. Ülkeyi ''tahrip ve tahrik ettiklerini, parçaladıklarını'' öne süren Baykal, ''Muhalefet şehit cenazelerinin gelmesini istiyor'' diye, hiç kimsenin konduramayacağı bir ithamı, utanmadan bir Başbakanın yaptığını'' söyledi.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP milletvekillerinin Genel Kurulu terk etmesini ''Takdirleridir, bir şey söylemeye gerek yok'' diye değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, ''demokratik açılım'' görüşmesinin ardından TBMM'deki makamında, bazı bakanlar ve parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Erdoğan, TBMM'den ayrılırken, gazetecilerin, CHP'li milletvekillerinin Genel Kurul salonunu terk etmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, ''Takdirleridir, bir şey söylemeye gerek yok'' dedi

aa - haber7



Bu haber 1,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,122 µs