En Sıcak Konular

Aliyev: Nabucco'nun önemi büyük

13 Kasım 2009 19:20 tsi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2 trilyon mekreküp doğal gaz rezervine sahip olduklarını belirterek, ''Doğal gaz ihracatımızı sadece bölgesel değil geniş bir coğrafyaya yaymak istiyoruz'' dedi.

İlham Aliyev, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un davetlisi olarak bir günlük çalışma ziyareti için Sofya'ya geldi.

Aliyev ve Pırvanov başbaşa yaptıkları görüşmenin ardından, iki ülke arasında enerji ve doğal gazın taşınması alanlarında işbirliğini öngören iki ayrı protokolun imza törenine katıldı.

Aliyev, imza töreninden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Bulgaristan ile imzalanan protokolların, Avrupa Birliği;nin, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi yönündeki görüşüne uygun olduğunu söyledi. Azerbaycan;ın Bulgaristan ile birlikte Avrupa enerji pazarına girmek istediğini belirten Aliyev "Azerbaycan Avrupa;nın enerji güvenliğini artırmak istemektedir" diye konuştu.

İlham Aliyev, ülkesinin 2 trilyon metreküp doğal gaz rezervine sahip olduğunu kaydederek, ''Doğal gaz ihracatımızı sadece bölgesel değil geniş bir coğrafyaya yaymak istiyoruz" dedi.

NABUCCO PROJESİ

Pıvanov ile yaptığı görüşmede en çok Nabucco projesi üzerine konuştuklarını belirten Aliyev, projenin gerçekleştirilmesine destek vermeye devam edeceklerini bildirdi. Aliyev, "Nabucco projesi çok büyük önem taşıyor. Finans ve boru hattının geçeceği güzergah konularıyla ilgili sorunların aşılacağını umuyorum" diye konuştu.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov da, Nabucco projesinin Avrupa Birliği için son derece değerli olduğunu söyledi.

Georgi Pırvanov, Aliyev ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan – Gürcistan – Bulgaristan güzergahında sıkıştırılmış doğal gaz transferi projesi konusunda da görüşbirliği sağlandığını açıkladı. Pırvanov "Azeri firmalarıyla birlikte üçüncü pazarlara açılmayı planlıyoruz" dedi.

aa



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,747 µs