En Sıcak Konular

Şener'den TİB ile ilgili tartışılacak iddia

13 Kasım 2009 18:32 tsi
TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, 'Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının sadece başkanı değil, odacısından en alt derecesindeki elemanına kadar tek tek Başbakan ve Ulaştırma Bakanı tarafından özel olarak belirlendiğini' iddia etti.

Şener, Adana HiltonSA'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ''ekonomide kriz yoktur'' demenin mümkün olmadığını belirterek, ''Başbakana sorarsınız, 'teğet geçti' diyor, ekonominin iyi olduğunu iddia ediyor. Bu sözleri, ancak kendi ekonomisinin iyi olduğunu gösterir, ülke ekonomisinin iyi olduğunu göstermez. Ama aslına bakarsanız Başbakan'ın varlığı zaten krizdir. Ekonomik krizdir, sosyal krizdir, siyasi krizdir, diplomatik krizdir'' diye konuştu.

Şener, bir gazetecinin ''dinleme'' tartışmalarıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine, Türkiye'de dinlenilmediğini düşünen hiç kimsenin kalmadığını öne sürerek, bu durumun kurumları aralarında işbirliği yapamaz hale getirdiğini söyledi.

DİNLEME İDDİALARI

Bir gazetecinin ''Dinlenildiğinizi düşünüyor musunuz? Tedbir aldınız mı?'' sorusu üzerine de Şener, şöyle konuştu:

''Hiçbir tedbir almadım. Tek bir numaram var ve bunu herkes bilir. Dinlenilmekten rahatsızlık duymuyorum, dinlemek isteyen dinlesin. Ama bu iyi bir şey değil. Hukuka aykırıdır ama çok yaygındır.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kanunla kuruldu. Daha önce yasal dinleme yapan kurumlar vardı. Bunlar Jandarma, MİT ve Emniyet istihbaratıydı. Bunlar kanuna dayanarak dinleme yapardı.

Daha sonra kurulan bu kurum, dinleyen kurumları da dinleyebilme özelliğine sahip olarak oluşturuldu. Bu kurum, başkanı Başbakan tarafından atanacak, denetim başbakan tarafından yapılacak, doğrudan doğruya Başbakana bağlı bir birimmiş gibi kuruldu. Anayasa Mahkemesi, başkanın başbakan tarafından atanmasını yasaya aykırı bulsa da kurumun başbakanın özel bir birimi olması ortadan kalkmadı. Sonuçta atamayı Bakanlar Kurulu yaptı. Peki neye göre seçti? Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının sadece başkanı değil, odacısından en alt derecesindeki elemanına kadar tek tek Başbakan ve Ulaştırma Bakanı tarafından özel olarak belirlenerek görevlendirilmiştir.''

-DEMOKRATİK AÇILIM ÇALIŞMALARI-

''Demokratik açılım'' çalışmalarına da değinen Şener, bu konunun dış etkenler ile gündeme geldiğini savundu.

 Şener, ''Yabancı dergilerin yazdıklarına göre, Başbakan ve hükümeti bürokratlar vasıtasıyla başta ABD olmak üzere bazı yabancı ülkelerle bu konuyu gizli olarak bir yılı aşkın süredir görüşüyor. Bu olay vahim bir tablodur'' dedi.

Gündeme gelmesinin üstünden aylar geçmesine rağmen açılımın içeriğiyle ilgili bilgi verilmediğini belirten Şener, şunları kaydetti:

''Bugün mecliste içeriğiyle ilgili bir şey söylenecek mi? Söylenmeyecekse aylardır ülkeyi neden kaos ortamına sürüklüyorlar? Daha vahim bir şeyi de birkaç gün önce bakanlardan biri açıkladı. Ali Babacan, açıklamasında 'Bu açılıma biz Çukurca baskınından sonra karar verdik' diyor. Bu vahim bir açıklamadır. 'Biz mağlubiyetin ardından masaya oturduk' demek istiyor. Bunu söylemeye bir hükümet üyesinin yetkisi olamaz. Onun ifade etmeye çalıştıkları Başbakan ve hükümetin ne yaptığını anlatmaya yönelik ise ortada daha vahim bir tablo var demektir.''

aa



Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,255 µs