En Sıcak Konular

“Usame Bin Laden yaşıyor”

13 Kasım 2009 17:59 tsi
“Usame Bin Laden yaşıyor” Afganistan’da Sovyetlere karşı yürütülen savaşın liderlerinden Gulbeddin Hikmetyar, Usame Bin Laden’in yaşadığını açıkladı.

Hamza Muhammed / Timeturk

Pakistan özel kanallarından birinde görüntülü kaseti yayımlanan Afganistan İslam Partisi Lideri Gulbeddin Hikmetyar, El-Kaide liderinin hala hayatta olduğunu ifade etti. ABD’ye istediği taktirde Afganistan’dan güvenle çıkabileceği mesajını veren eski cihat lideri Afganistan sorununun çözümünün Türkiye, İran, Afganistan veya Pakistan’da gerçekleşebileceğini belirtti.

Eski Afgan savaşı lideri Gulbeddin Hikmetyar, Pakistan özel haber kanallarının yayımladığı görüntülü bir kasette El-Kaide Örgütü’nün lideri Usame Bin Laden’in hala yaşadığını söyledi.

Sovyetlerin Afganistan’a saldırısı döneminde mücahitlerin liderlerinden biri olan şu anki Afganistan İslam Partisi’nin lideri Hikmetyar Hamid Karzai hükümetine de Afganistan’da Batılı varlığa da karşı çıkıyor.

AC Pakistan kanalının yayımladığı kasette Hikmetyar, ABD Afganistan’dan çekilmek istediği taktirde güvenli bir çıkış bulabileceğini ifade etti. Ardından da Taliban Rejimi’nin düşmesine El-Kaide’nin sebep olduğu iddiasında bulundu.

Aralarında anlaşmazlıklar bulunmasına karşın İran, Çin ve Hindistan’ın Afganistan’da Amerika’ya yardım ettiğini kaydeden eski Afgan cihat lideri Pakistan güvenlik güçlerini hedef alan taraflardan yabancı güçleri hedef almasını talep etti.

Öte yandan Pakistan The Nation gazetesi Hikmetyar’ın Usame bin Laden hakkındaki açıklamasının iki şeye işaret ettiğine değindi. İlki El-Kaide liderinin sağlık durumu hakkında bilgisi var. Diğeri ise aralarında fırlattığı füzeler de dahil olmak üzere Amerika’nın çabaları başarısız kalmıştır.
Hikmetyar ayrıca Afganistan sorununun Türkiye’de, İran’da, Afganistan ve Pakistan’da, Amerika’nın Afganistan’dan çekilmesinden sonrası üzerine senaryolar üretilerek çözülebileceğini belirtti.

Gulbeddin Hikmetyar son olarak Rusya ve İran’ın geçmişte Ahmed Şah Mesud’un (Afganistan’ın 2001’de suikastla öldürülen eski lideri) desteğiyle Afganistan’ın işgali için 17 bin savaşçı üzerine anlaştığını kaydetti.

 



Bu haber 1,099 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs