En Sıcak Konular

Öymen özür diledi ama...

13 Kasım 2009 15:51 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Meclis'teki demokratik açılım görüşmelerinde tepki çeken konuşmasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Öymen, açıklamalarının çarpıtılarak haber yapıldığını iddia etti.

Öymen, "İnsanlarımız eğer bizim hiç kastetmediğimiz nedenlerle üzüldülerse, incindilerse bu çarpıtmalar sonuncunda geçmiş olayları hatırlayarak üzüntü duydularsa bundan en çok biz üzülürüz. Böyle bir üzüntüye biz sebep olmamamıza rağmen, eğer bizim sözlerimizi çarpıtan insanların bu davranışlarına bizim sözlerimizin kaynak yapılmasından kaynaklanıyorsa gerçekten özür dileriz onlardan." dedi.

O konuşmada verdikleri mesajları, yaptığı eleştirileri AK Parti ve onun yandaşlarının cevaplandıramadığını savunan Öymen, onun üzerine dikkatleri başka tarafa çekmek için bir karşı saldırıya geçilmeye kalkışıldığını iddia etti. Sanki kendilerinin o bölgede yaşayan Alevi ve Kürt vatandaşlara karşı bir tavırları, bir düşünceleri olabilirmiş gibi söylemlerin çarpıtılarak vatandaşların tahrik edilmeye kalkışıldığını ileri süren Öymen, "İşin hazin tarafı budur. Atatürk de, Cumhuriyet Halk Partisi de başından beri Türkiye'nin doğusundaki, batısındaki insanlara, Kürtlere, Alevilere daima en sıcak duygularla yaklaşmıştır. Bizim Alevi yurttaşlarımızı incitecek en küçük bir sözümüzü hatırlıyor musunuz? Madımak olayına en çok kim sahip çıktı? En çok biz sahip çıktık. Şimdi biz sanki bu insanlara karşı bir tutum içindeymişiz gibi insanları kışkırtmak istiyorlar. Alevi vatandaşlarımıza yönelik bu tahrik kampanyası bizi son derece üzmüştür. Aleviler Atatürk'e en çok sahip çıkan, düşüncelerini her zaman savunmuş insanlar. Atatürk'ün partisini her zaman desteklemiş insanlar. Bizim bunları incitmek gibi bir düşüncemiz olabilir mi? Bunlara karşı bir düşüncemiz olabilir mi?" diye konuştu.

Cihan



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs