En Sıcak Konular

Erdoğan’ın imajı nasıl ‘Taran’ıyor?

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan’ın imajı nasıl ‘Taran’ıyor? Reklam dünyasının ‘cin’ çocuğu bu sefer AKP’yi çarpacak.. Cem Uzan kampanyalarından etkilenen Başbakan seçim kampanyasını Ali Taran’a yaptıracak.. Müthiş birlikteliğin ‘yaratıcı’ seçim cümlesi ise evlere şenlik..

Reklam dünyasında “yaratıcılığı” ve “cin” buluşları ile tanınan Ali Taran’ı Türkiye’ye tanıtan geçen seçimlerde Cem Uzan’ı parlatan reklamlarıydı.. Daha doğrusu, müşteriyi “yavaş” ve “zor anlar” olarak kabul eden kampanya, “hiçbirşey söyleme, bırak türküceler söylesin” mantığına dayanıyordu.

Anlaşılan bu reklam kampanyasının başarısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da inanmış olmalı ki ( oldukça garip çünkü bu reklemların rakibi kendi partisiydi ve sandıktan yüksek oy oranıyla birinci çıkmıştı!) Ali Taran’la önümüzdeki seçimler için reklam kampanyasını yürütmeye hazırlanıyor.

Taran’la iki özel görüşme yapan Başbakan, Taran’ın aurasından çok etkilenmiş olmalı ki, parti açısından en kritik dönemlerden birini ona emanet ediyor. Taran’la ilk görüşmesinden sonra siyasi kulisler, “Başbakan hiç öyle yapar mı, Genç Parti’nin elinden bir kozu almaya çalışıyor, tıpkı derby maçları öncesi rakip takımın oyuncusu hakkında transfer söylentisi çıkarmak gibi.. Taran nere Erdoğan nere” yorumlarını yapıyordu.

Doğrusu bu bakış açısı Ankara’nın politik dehlizleri açısından dahi biraz yavan bulunmuştu ama görünüyor ki, bu adım yavanlıktan öte sığ bir hamleşmiş de. Taran’ın yaratıcılığı nasıldır bilinmez ama Erdoğan pek “kreativ” değilmiş.

Bu cümle(ten) batırır!..

Zaten ortaya çıkan seçim kampanyasının temel cümlesi de bu yaklaşımı doğruluyor. Taran’ın AKP için bulduğu mucizevi cümle, eğer piyasaya sürülürse “Erdoğan’ın peluş bebekleri”ni bile sattırır cinsten.

Bu kampanya cümlesi, “Değişime Devam mı?”!!! Bu bir soru cümlesi mi temenni mi? “Eeee yani?” dedirten bu cümle eğer bir soru cümlesiyse kim buna “hayır” der ki?.. Tabi bu cümledeki hinlik, “değişime hayır diyenler diğer partiler, onlar statükocu, Erdoğan değişimci” imasını taşıması.  

Peki bu cümle seçim kazandırır mı? Bunun net yanıtını öğrenmek mümkün değil. Zira AKP zaten önde gidiyor. Bu halde Taran, Başbakan’a bedavadan seçim kazandırmış hale gelecek. Zaten kritik nokta da burası.. Bu cümle Başbakan için yaratılmış. O tatmin olsun diye. İktidar damarına şerbet veriyor. Sağlaması da kolay. Örneğin bu cümleyi CHP için kullanmak mümkün değil! Ya da bir başka parti için. Anlaşılıyor ki Taran çok yaratıcı bir iş yapmamış ama Başbakan Erdoğan’ın yaratıcılık seviyesi daha düşük. Yoksa bu cümleyi kim yutar ki?



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs