En Sıcak Konular

Koç Grubu'ndan koç gibi satış geliri

13 Kasım 2009 12:18 tsi
Koç Holding, 2009 yılının ilk 9 ayında 33 milyar TL konsolide satış geliri ve 2,8 milyar TL faaliyet kârı elde etti.

Böylece 30 Eylül 2009 itibariyle Koç Holding'in net kârı 1,1 milyar TL'ye ulaştı. Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu, mevcut olumsuz koşullara rağmen, elde edilen güçlü mali ve operasyonel sonuçların, son yıllarda yürütülen yeniden yapılandırma çalışmaları ve başarılı yatırımlarının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Koç Topluluğu'nun 9 aylık verilerini açıklayan Bulgurlu, küresel krizin devam ettiği bu süreçte risk yönetimine odaklandıklarını ve odaklanmaya devam edeceklerini belirtti. Ana sektörleri için krizin küresel boyutta oluşturduğu potansiyel imkanları takip ederek en avantajlı şekilde değerlendirilmesi yönünde çalışacaklarını kaydetti. Topluluk olarak ilk 9 aydaki hedeflerini gerçekleştirdiklerini ancak ekonomik dalgalanmadan faaliyet gösterdikleri bazı sektörlerin az da olsa etkilendiğini kaydeden Bulgurlu, bazı toparlanma sinyallerine rağmen küresel piyasalarda belirsizliğin halen sürdüğünü, Hükümet, sivil toplum kuruluşları, işverenler dahil olmak üzere toplumdaki tüm tarafların talebin canlandırılması için ellerindeki tüm imkânları değerlendirmeye devam etmelerinin faydalı olacağını vurguladı.

Koç Holding CEO'su Bulgurlu, 2008 yılının son çeyreğinden beri süren ekonomik dalgalanmanın küresel boyutta alınan önlemlere rağmen devam ettiğini; vergi indirimleriyle canlanan talebin üçüncü çeyreğe kadar sürdüğünü, ancak indirimlerin eylül itibariyle sona ermesinin ardından, talepte bazı sektörlerde bir düşüş yaşandığını anlattı. Tüketici talebinin canlandırılması açısından hükümetin desteğinin bir süre daha devam etmesinin faydalı olacağını ifade eden Bulgurlu, şunları söyledi:

"Hükümet tarafından açıklanan Orta Vadeli Ekonomik Program hemen etkisini gösterdi. Önce uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poors (S&P), Türkiye'nin görünümünü negatiften durağana yükseltti, ardından da Moody's ülkenin Ba3 olan devlet tahvili notunun görünümünü durağandan, olumluya çevirdi. Pek çok ekonomik belirsizliği ortadan kaldırma potansiyeli taşıyan programın, yapısal reformları yeniden gündeme getirmesi ve Türkiye'nin uluslararası piyasalarda güven tazelemesine de yardımcı olmasını bekliyoruz."

Program ile sürdürülebilir büyümeye özel sektör yatırımlarıyla ulaşılmasının hedeflendiğini, özel sektör yatırımlarının özendirilmesi ve istihdamın artırılmasına olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Bulgurlu, bu bağlamda, Hükümet tarafından uygulamaya konulan yatırım teşviklerinin, yatırımların artırılması açısından önemli bir fayda sağlayacağını ve olumlu etkisinin de kısa vadede olmasa da orta vadede hissedileceğini belirtti. Bulgurlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin ve ek önlemler alınarak piyasaya sağlanan likiditeyi artırmak suretiyle ekonomik canlanmaya destek olunmasının çok önemli olduğunu da aktardı.

(CİHAN) 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs