En Sıcak Konular

CHP'li vekilden şaka gibi dernek

13 Kasım 2009 12:07 tsi
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı, Atatürk'ün silüetinin göründüğü Ardahan'ın Damal ilçesine davet ederek, "Atatürk'ün gölgesinden korkmayın. Atatürk'ün gölgesi kimseyi çarpmaz" dedi.

Öğüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısına Damal'da dağa vuran Atatürk'e benzeyen gölgenin dev bir tablosuyla geldi. Basın toplantısı boyunca bir görevli Öğüt'ün arkasında tabloyu tuttu. Her yıl halkın Damal'a gelerek Atatürk'ün dağlara vuran gölgesini izlediğini anlatan Öğüt, 15 Haziran-15 Ağustos günleri arasında Damal dağında güneş batımında Atatürk'ün silüetinin belirdiğini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ın dün akşam Diyarbakır'da çıkan Atatürk'ün silüetini küçümseyecek şekilde bir açıklama yaptığını, CHP lideri Baykal'a da, 'Damal'a gidiyorsun, niye Diyarbakır'a gelemiyorsun' diye sorduğunu hatırlattı. Baykal'ın sayısız kere Diyarbakır'a ve Güneydoğu'ya gittiğini, yılbaşını Şırnak'ta geçirdiğini ifade eden Öğüt, buna karşın Arınç'ın hiç Damal'a gelmediğini söyledi.

Her yıl binlerce insanın geldiği Damal'da hiçbir tesis bulunmadığından yakınan Öğüt, insanların tuvalet ihtiyaçlarını dahi gideremediklerini belirtti. Öğüt, Atatürk'ün Silüetini Koruma ve Tanıtma Derneği kuracaklarını ve Atatürkçü kuruluşlardan bağış toplayarak buraya bir tesis yapacaklarını anlattı. Öğüt, "Bülent Arınç'ı Damal'a davet ediyoruz. Atatürk'ün silüetini görmeden Diyarbakır'dan ahkam kesmeye hakkı yok" şeklinde konuştu. Bülent Arınç'ın her ortamda ağladığını da ifade eden Öğüt, "Yarın devletin çok ciddi bir meselesi görüşülürken ağlamaya başlarsa devletin işleri ne olacak? Ağlayarak devlet işi görülür mü, diplomaside bu var mı?" dedi.

Öğüt, basın toplantısının sonunda gazetecilere, Damal'a yapılacak tesis projesine ilişkin bir görüntü izletti. Öğüt, 1 milyon dolarlık projeyle hem seyir alanları hem de sosyal tesisler yapılacağını kaydetti. Öğüt, Türkiye'nin sınır bölgesinde güneş batarken ortaya çıkan Atatürk'ün silüetinin, dünyanın 8. harikası olduğunu söyledi.

star



Bu haber 491 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,215 µs