En Sıcak Konular

Doğan Yayın Holding'den dev zarar!

13 Kasım 2009 11:56 tsi
Doğan Yayın Holding'in bu yılın ilk 9 aylık dönemindeki zararı 4 katına çıktı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan 9 aylık bilançosuna göre, Doğan 147 milyon 140 bin lira net konsolide dönem zararı açıkladı

Şirketin  Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan 9 aylık bilanço sonuçlarına göre, Doğan Yayın Holding 147 milyon 140 bin lira net konsolide dönem zararı açıkladı.

9 aylık dönemde zararı yüzde 242 oranında artış gösteren şirketin geçen yılın aynı dönemindeki zararı 43 milyon 43 bin lira olmuştu.

Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 12.3 milyon lira zarar yazan şirketin bu yılın üçüncü çeyreğindeki zararı da 19.5 milyon lira oldu.

YÜKÜMLÜLÜKLERİ ARTTI

2008’in ilk 9 ayında 2.2 milyar liralık satış geliri elde eden DYH’nin bu yılın aynı döneminde ise satış gelirleri yüzde 23 gerileyerek 1.7 milyar lira oldu.

Üçüncü çeyrek itibariyle de şirketin satış gelirleri yüzde 19 düşüşle 710 milyon liradan 577 milyon liraya geriledi. KAP’ta yer alan mali tablolara göre DYH’nin bu yılın ilk 9 ayı sonunda özkaynakları 1 milyar 520 milyon 592 bin lira, ödenmiş sermayesi de 802 milyon lira olarak gerçekleşti.

2008’in ilk 9 aylık döneminde 100 milyon TL’lik faaliyet kârı açıklayan şirket, bu yılın aynı dönemi için 152 milyon TL’lik faaliyet zararı yazdı. Aynı dönemde DYH’nin kısa vadeli yükümlülükleri yüzde 47  artışla 1.4 milyar TL’ye ulaştı.

HÜRRİYET’İN DE KÂRI ERİMİŞTİ

Önceki gün 9 aylık finansal sonuçlarını açıklayan Hürriyet Gazetecilik’in bu yılın ilk 9 ayındaki net kârı da yüzde 91 erimişti.

2008’in ilk 9 ayında 57 milyon TL  net kâr elde eden Hürriyet Gazetecilik’in net kârı 2009’un ilk 9 ayında 52 milyon liralık düşüşle 4.9 milyon liraya düşmüştü.

‘Borsaya göre vergi ödemeyeceğiz’

Doğan Yayın Holding’in Mali  İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik, Doğan TV Holding’e kesilen vergi cezasıyla şirketin hisse fiyatı arasında dengesizlik olduğunu belirtti ve hissedarların vergi cezasının ödeneceğine ihtimal vermediğini söyledi.

CNBC-e’nin yayınına katılan Gedik, “Bu vergi davalarının gerçekten vergi ödenecek hale geldiğini düşünürseniz bu rakamın (hisse fiyatının) şu anda 1.43 değil 0.1 olması lazım.

Şu andaki şirketin  borsada oluşan değeri ile bize uygulanmaya çalışan verginin arasında büyük bir dengesizlik var.

Zaten ilişkili olduğumuz kişiler de bunun gerçek bir vergi sonucuna ulaşacağına yüzde bir ihtimal bile  verilmiyor” dedi.

Doğan TV Holding’e vergi cezasını kesen Maliye Bakanlığı çalışanının hata yaptığını öne süren Gedik, aynı inceleme elemanının yıllar önce bir  bankaya 3 milyar lira ceza uyguladığını, ancak bakanlığın bu cezayı sıfırladığını dile getirdi.

AA

 



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs