ortalığı karıştırdı | " /> ortalığı karıştırdı | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk'un sözleri ortalığı karıştırdı

13 Kasım 2009 11:20 tsi
Cindoruk'un sözleri ortalığı karıştırdı Hüsamettin Cindoruk'un Ergenekon sanıklarını savunan açıklamaları, Demokrat Parti (DP)'yi karıştırdı. ANAP'la bütünleşme kongresini yeni yapan DP'de, aradan iki hafta geçmeden Ergenekon çatlağı yaşandı.

Ergenekon politikasına karşı çıkan DP'nin iki numaralı ismi Prof. Dr. Çağrı Erhan, Cindoruk'un ısrarlarına rağmen yeni yönetime girmedi. Cindoruk'u eleştiren Erhan, "Kongre yaptık, akılda sadece Silivri'ye selam kaldı. Darbecileri savunamayız, parti vicdanı yaralanıyor. Bu antipatik görüntüden kurtulmalıyız." dedi. Hüsamettin Cindoruk'un tutumuna sürpriz bir tepki de DP'nin tek milletvekili olan birleşmenin mimarlarından Mesut Yılmaz'dan geldi. "Devletin değil, milletin yanında yer almalıyız." diyen Yılmaz'a Ahat Andican, Nesrin Nas, Yaşar Topçu ve Orhan Keçeli'nin de destek verdiği öğrenildi.

Tabandan yükselen tepkiler pazartesi günü yapılan ve yeni yönetimin belirlendiği Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında Cindoruk'un yüzüne karşı söylendi. Çağrı Erhan, yaz aylarından beri Anadolu'yu gezdiğini ve vatandaşın Ergenekon davasına bakışından dolayı Cindoruk'a tepkili olduğunu aktardı. Erhan, şöyle konuştu: "Partiyi sıkıntıya sokacak siyaset takip ediliyor. Kendimizi doğrudan doğruya bu davayla (Ergenekon) özdeşleştirmek doğru değil. Yassıada ile Silivri mukayesesi yapıyorsunuz. Ne alakası var? Bir tarafta meşru hükümet darbeyle devrildi. Diğer tarafta, henüz hüküm verilmedi ama iddianameyi okuduğumuz zaman tüyleri diken diken edecek demokrasiye karşı bir girişimden söz ediliyor. İkisini aynı kefeye koyamayız. Darbecilere karşı demokrasinin yanında durmalıyız."

DP'nin Siyaset Planlama Kurulu'nun başkanlığını yürütecek olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz da Cindoruk'u dolaylı olarak eleştirdi. Yılmaz'ın, "Biz devletin değil, milletin yanında yer almalıyız. Devletin korunmaya ihtiyacı yok. Hatta G.Doğu'da bir köylünün başına bir olay gelse, bu terörle mücadele diye susamayız. DP budur." dediği öğrenildi. ANAP'lı eski bakanlardan Prof. Dr. Ahat Andican da Cindoruk'un Ergenekon davasına bakışını tasvip etmediğini dile getirdi.

ZAMAN 



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,591 µs