En Sıcak Konular

Beyaz operasyonları PKK'yı "aklayıp paklayacak!"

0 0 0000 00:00 tsi
Beyaz operasyonları PKK'yı Son dönemde gerçekleştirilen PKK'ya yönelik uyuşturucu operasyonlarının anlamı ne? Ülkemizde de uyuştuucu operasyonları rekor derecede hız kazanıyor. PKK aklanıp, daha savunulabilir hale mi getiriliyor?

İyibilgi’nin özel haber olarak okurlarına sunduğu bir haber, bu senenin uyuşturucu açısından özel bir zaman olacağıydı. Paralel gelişmeler bu özel haberi teyit ediyor. Haberimizde Afganistan’da haşhaş üzerinden uyuşturu ediniminin bu sene zirve yaptığını, bu yüzden dünyada ve elbette Türkiye’de ciddi bir uyuşturucu patlaması yaşanacağı belirtiliyordu. Afganistan'daki uyuşturucu eldesi ve haşhaş ekimi 2006 sonunda neredeyse tüm ülkede “verimli” olmuş, bu uyuşturucunun Türkiye ve sair yollardan Avrupa’ya gideceği aşikar hale gelmişti. iyibilgi gelişmeleri bu cümlelerle duyurmuştu. Fakat son dönemde yakalanan rekor miktardaki uyuşturucu ile teyit edilen bu haberimizin ikinci bir ayağı daha var.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, 1 Ocak ile 13 Temmuz 2006 tarihleri arasında yapılan uyuşturucu operasyonlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23’lük artış oldu. Polis uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 3 bin 899 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda 8 bin 574 kişi gözaltına alınırken, 2005 yılına göre gözaltına alınan kişi sayısı yüzde 33 yükseldi. Bu arada 2004 yılında Avrupa Birliği’ne üye 25 ülkede toplam 8 ton 963 kilo eroin yakalanırken, Türkiye genelinde aynı yıl içinde polis, jandarma, sahil güvenlik ve gümrük muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 8 ton 884 kilo eroin ele geçirildiği belirtildi.

2006 yılının sonlarında Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da yoğunluk kazanan uyuşturucu operasyonları, 2007 yılının başnıda ülkenin batısına da sıçradı. Daha sonra Avrupa PKK'lıların  uyuşturucu ticareti yaptıklarını deklare etti. Fransa başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi uyuşturucu kaçakçılığı yapan PKK'lılara karşı bir operasyon başlattı. Belçika, Hollanda, Almanya gibi ülkelerde de uyuşturucu operasyonları sürüyor. 8 Şubat 2007’de İstanbul’dan yüklediği pizza kutularını Hollanda’ya götüren TIR’da Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde yapılan aramada 565 kilo eroin ele geçirildi. Dün ülkeden  Bugün Belçika'dan getirilerek Türkiye'ye sokulmaya çalışılan 100 bin adet uyuşturucu hap, Edirne Hamzabey Gümrüğü'nde durdurulan bir tır içerisinde ele geçirildi. İki gün önce  Uyuşturucu Nejat Daş'ın ülkeye teslim edileceği, adı açıklanmayan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali yöneticisinin de gözaltına alındığı bugün gelen haberler arasındaydı. Bu haberlerle birlikte ülkemizde uyuşturucu komasına giren gençlerin görüntüleri TV'lerde dönmeye başladı.

Tüm bunlar ne demek?

Bugüne dek PKK'ya maddi ve manevi destek veren, ülkemizde terörün hortlamasına yardım eden Avrupa ve ABD'deki, uyuşturucu sebepli PKK opersayonlarının anlamı ne? PKK'yı paravan olarak kullanan küresel uyuşturucu-nükleer karaborsa şebekeleri ne amaçlıyor? Amerika istihbaratında görev yapmış Sibel Edmond'un belirttiği üzre ATC'den, JİNSA'ya; ABD'den İsrail'e oradan da Pakistan'a  ve Afganistan'a uzanan bu şebekenin, "müttefiklik masalları" arkasına saklanan dinamiklerini daha iyi anlamak için Türkiye pazarı üzerinden kızışacak savaşa Fransa-ABD, Washington-Kudüs eksenindeki şebekenin oynayacağı rollere bakmak gerekiyor.

Fransa'daki operasyonlarda ABD'nin terörist Abdullah Öcalan vakasındaki gibi parmağı olabilir. ABD ve Avrupa teröre karşı yanındayız mesajı verirken öte yandan PKK'nın yasadığı faaliyetlerini durdurarak, onları gelecek için aklıyor olması da muhtemel. Temiz ve kendileri tarafından beslenen bir PKK daha savunulabilir olabilir! Üstelik kendilerine daha bağımlı hale de gelebilir? Bir nokta daha var... Haber bültenlerinde karşımıza uyuşturucu komasına giren gençlerimiz çıkıyor. Bunun altında yatan sebep uyuşturucu tacirlerinin bu operasyonlara tepki olarak gençlere verilen uyuşturucunun saflığı ile oynamaları olmasın?

iyibilgi.com



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs