En Sıcak Konular

Meclis'te karşılıklı restleşme

12 Kasım 2009 23:02 tsi
Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in "Yiğitseniz, İstanbul, Van, Diyarbakır ve Muş'ta tek başımıza gezelim, varmısınız çağrısına AK Parti Grup Başkanveli Ayşenur Bahçekapılı'dan anında rest geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in, ''Yiğitseniz, İstanbul, Van, Diyarbakır, Muş'ta tek başımıza gezelim, var mısınız?'' çağrısına, ''Biz varız. Bütün arkadaşlarım, istediğiniz her yere gitmeye hazır'' diye karşılık verdi.

Genel Kurulda, Türkiye ile Karadağ Arasında Serbest Ticaret Anlaşmasını Onaylayan Kanun Tasarısının görüşmelerinde söz alan Genç, Başbakan Erdoğan'ın 500 polisle gezdiğini, devletin uçağını kullandığını ileri sürdü. Genç, iktidar sıralarına, ''Yiğitseniz, Kızılay'da, İstanbul'da, Van'da, Diyarbakır'da, Muş'ta ben de siz de tek başımıza gezelim, var mısınız?'' diye seslendi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Erdoğan'ın, Türkiye'nin her iline, ilçesine, kasabasına Başbakan sıfatıyla gittiğini belirterek, ''Elbette ki korunacaktır. Eğer siz, korumasız olmuyor diye ülkenin çeşitli yerlerine gidemiyorsanız, o sizin sorununuzdur. Demek ki korktuğunuz bir şey var. Biz milletvekilleri olarak, bu ülkenin her iline, ilçesine, köşesine, sokağına tek başımıza gidebilme cesareti gösterebiliyoruz. Buyurun siz de gösterin. Bizi davet ettiniz, biz varız. Bütün arkadaşlarım, istediğiniz her yere gitmeye hazırdır'' diye konuştu.

Tasarı üzerinde soruları yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, tüm partilerin, milletvekillerinin, bütün illeri sık sık ziyaret ederek, her yerde siyaset yapabilmesi gerektiğini ifade etti.

-''ÇOK AYAĞA BASTIK''-

AK Parti Ordu Milletvekili Hilmi Güler, Genç'in konuşmasında, doğalgazda formül değişikliğiyle Türkiye'nin zarara uğratıldığına yönelik sözlerine sataşma olduğu gerekçesiyle yanıt verdi.

Böyle bir zararın olmadığını, fiyatı Mavi Akım da dahil olmak üzere aşağı çektiklerini kaydeden Güler, pahalı olduğu düşünülen doğalgazı kullanan il sayısını 5'ten 65'e çıkardıklarını anımsattı.

Güler, çevre dostu bir yakıtı ülkede yaygınlaştırdıklarını dile getirerek, ''Bu yaptığımız antlaşmalarla aldatılmışlık duygusundan kurtulduk. Bundan dolayı çok ayağa bastık. Bunun sonucu olarak, ülkemiz bir aldatılmışlık duygusundan kurtuldu'' diye konuştu.

-''EVLİYA VE MÜBAREK İNSAN''-

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, domuz gribi aşısına yönelik Başbakan'dan ''papara yediğini'', Başbakan'ın, Meclis Başkanı'nı ''azarladığını'' ancak halen bu görevlerine devam ettiklerini söyledi. Ağyüz, onurlu iktidarların olduğu ülkelerde, bu tür olayların yaşanması halinde 1 saniye bile istifa etmekten tereddüt duyulmayacağını savundu.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün Diyarbakır'da ''Güneş ışınları dağa vuracak da, orada Atatürk çıkacak da onu selamlayacak, Allah sana akıl fikir versin'' sözlerini eleştirdi. Öğüt, Atatürk'ün, ''evliya ve mübarek'' bir insan olduğunu, Allah tarafından dağlarda gölgesinin oluştuğunu kaydetti.

Öğüt, ''Acaba Arınç, Damal'ın nerede olduğunu biliyor mu, gitmiş mi, ilgilendi mi?'' diye sorarak, Arınç'ı, Atatürk'ün dağa yansıyan siluetini görmesi için Damal'a davet etti. Öğüt, Arınç'ın, ''duygusallaşarak, ağlayarak, devlet adamlığı yapamayacağını'' iddia etti.

Türkiye ile Karadağ arasında Serbest Ticaret Anlaşmasını Onaylayan Kanun Tasarısı, yapılan iki oylamada da yeterli çoğunluk sağlanamadığı kabul edilemedi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, bunun üzerine birleşimi yarın saat 13.00'de toplanmak üzere kapattı.

aa



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs