En Sıcak Konular

Bursa başkanına ağlıyor

12 Kasım 2009 21:24 tsi
GEÇEN hafta kendisine ait işyerinde uğradığı silahlı saldırıda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede dün gece kurtarılamayan yitiren Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, 59 yaşındaki Hikmet Şahin, İnegöl İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa

Hikmet Şahin için ilk tören 2 dönem Belediye Başkanlığı'nı yaptığı İnegöl Belediyesi önünde düzenlendi. Buradaki törende konuşan Ak Parti'li İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 6 çocuk babası ve başarılı işadamı olan Hikmet Şahin'in çocukları ve ailesinden çok kendisini halkı ve kentine adadığını söyledi. Başarısı, azmi ve liderliği sayesinde İnegöl'den sonra Bursa'nın da onu çok sevdiğini belirten Aktaş, “Unutulmaz projeleriyle Bursa'yı marka kent yaptı. Öğretmenlik, işadamlığı, yöneticilik ve başkanlık ona çok yakıştı. Aramızdan ayrıldı. Ancak, İnegöl'ün sokağında Bursa caddelerinde yürürken onu görmeye devam edeceğiz. Kentlerimiz var oldukça ismi de var olacaktır” dedi.

Belediyedeki törenin ardından Şahin'in Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi İshakpaşa Camii'ne getirildi. Şahin'in ailesi ve yüzlerce kişinin katıldığı törende geniş güvenlik önlemleri alındı. Cenaze töreninde Bursa’dan gelen 100 çevik kuvvet polisi görev aldı.

Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Tunçak, Ali Kul, Ali Koyuncu, Mehmet Emin Tutan, Sedat Kızılcıklı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Menderes Türel, BTSO Başkanı Celal Sönmez ile aralarında Bursa merkez Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey'in de bulunduğu belediye başkanları ve çalışma arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı. İshakpaşa Camii'nde kılınan öğle namazı ardından Hikmet Şahin'in cenazesi Hastane Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

KALBİ 45 DAKİKA DURMUŞTU

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Şahin geçen hafta Çarşamba günü Yalova Yolu'ndaki işyerinde 45 yaşındaki Hüseyin Şimşek’in silahlı saldırısına uğradı. Kurşunlardan biri bacağındaki atar damarına isabet eden Hikmet Şahin’in ambulans ile Acıbadem Bursa Hastanesi'ne kaldırılırken yolda aşırı kan kaybettiği için kalbi durmuş, doktorların yoğun çabası sonucu 45 dakika sonra yeniden hayata döndürülmüştü. Hikmet Şahin tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi'nde dün akşam doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Cinayeti işledikten sonra Antalya’da yakalanan Hüseyin Şimşek tutuklandı.

İki dönem Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hikmet Şahin, Bursa'da 2004-2009 tarihleri arasında Ak Parti listesinden seçimi kazanarak büyükşehir belediye başkanlığı yaptı. 29 Mart seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyince Demokrat Parti'den büyükşehir belediye başkan adayı olan Şahin, seçimi kaybedince mobilya sektöründeki ticari faaliyetlerine döndü. 2004 yılında Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde “Bursa'ya sınıfı atlatacağım” diyen Şahin, ‘Marka Kent Bursa' için önemli projelere imza atmıştı. Uzun yıllardan beri yapılamayan kent içi ulaşıma nefes aldıran Acemler Köprülü Kavşağı ve bat-çık'ları tamamlayan Şahin'in en önemli projelerinden Merinos Fabrikası alanında kurulan Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ydi. Görev yaptığı dönemde parkı ve merkezin bir bölümünü hizmete açan Şahin, projenin tamamlanmasını göremedi. Bursa'nın İstanbul ile denizyolu ulaşımını sağlayacak Güzelyalı Feribot İskelesi'ni yapılmasını sağlayan Şahin, Bursaspor'un 2'nci lige düştüğü dönemde kulüp başkanlığına aday olmuş ve 2004-2005 sezonunda yaklaşık 6 ay Bursaspor Başkanlığı görevini üstlenmişti. Bursaspor'a Avrupa standartlarındaki Özlüce Tesisleri'ni kazandıran Şahin, başkanlığının son döneminde Atatürk Stadyumu’nun yeniden yapılması projesini açıklamıştı.

DUYGUSAL BAŞKAN

Edebiyat öğretmeni olan Hikmet Şahin konuşmalarında şiirlere yer vermesiyle de tanınıyordu. Şahin'in bir süre önce ölümle ilgili şiirler okuduğu sırada yaşadığı duygulu anlar, kameralara da yansımıştı. Geçen yılın ‘Bilgi Sistemi'nin devreye girmesi nedeniyle bir mezarlıkta düzenlenen törende Şahin, konuşmasında yine şiire yer vermiş ve ölümle ilgili duygularını dile getirmişti. “Kimi makamıyla iftihar eder, kimi parasıyla, kimi şöhretiyle ama hiç de öyle değil” derken Şahin, şu dörtlüğü okumuştu:

“Dünyasına dünyasına,
Aldırma dünyasına,
Dünya benimdir diyenin,
Dün gittik yasına.”
Dörtlüğü okuduktan sonra “Gidiveririz” diyen Şahin, ardından Yunus Emre'ye ait şu dizeleri dile getirmişti:
“Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi
Mal da yalan, mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan.”
Bu sözlerin ardından duygulandığı gözlenen Şahin, “Oyalanıyoruz aslında. Hep birlikte saygı göstermemiz gerekli olan insanlar tabii ki yaşayanlar ama vefat edenlerimize de saygı göstermek durumundayız” demişti.

CAHİT SITKI’DAN MEMLEKET İSTERİM

Geçen yıl Muş'ta düzenlenen ‘Siyaset Akademisi'ne de katılan Hikmet Şahin, buradaki konuşmasında da Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim' adlı şiirini okumuştu. Şahin, “Memleket isterim, yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun, olursa bir şikayet ölümden olsun” dizeleriyle biten şiiri okurken gözyaşlarını güçlükle tutmuştu.

dha



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,267 µs